Počeli radovi na uređenju okoliša Starog grada

Varaždinske vijesti | 10.6.2019. u 13:29h | Objavljeno u Društvo

Počeli su radovi na obnovi parka varaždinskoga Staroga grad, odnosno Šetališta J. J. Strossmayera koji su bili najvaljeni. Naime, radi se o europskom projektu HICAPS, a kako je završio rok za prijavu na natječaj za izvođača radova kernulo se u najavljenu revitalizaciju.

Kako smo već pisali, cijeli prostor vapi za obnovom, ali ona, osim zadovoljavanja gradske vizije razvoja prostora, mora biti u skladu s konzervatorskom strukom. Grad Varaždin je dobio potrebne dozvole i mišljenja jer je riječ o spomeniku kulture. No, nakon što je Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine – Konzervatorski odjel u Varaždinu, izdalo pozitivno mišljenje, što se Zakona tiče, radovi mogu početi.

Grad Varaždin je partner u projektu HICAPS – HIstorical CAstle ParkS, odobrenom u okviru EU programa Interreg Central Europe. Fokus projekta je evaluacija i revitalizacija gradskih parkova, a namjera projekta je jačanje javnog i privatnog sektora kako bi se poboljšalo upravljanje povijesnim parkovima te dizanje svijesti o njima kao kulturnome naslijeđu. Partneri su dobili priliku realizirati pilot-projekt i Varaždin je naumio urediti Šetalište Josipa Juraja Strossmayera, odnosno park oko Staroga grada.

Označeno u
Galerija slika