Održana 18. pokretna vatrogasna vježba Vatrogasne zajednice grada Lepoglave

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.10.2016. u 16:14h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Lepoglave održana je 18. pokretna vatrogasna vježba koju je otvorio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Pobjednik 18. pokretne vatrogasne vježbe bila je ekipa DVD-a Višnjica kojoj je to bio treći uzastopni naslov pa joj je u trajno vlasništvo pripao prijelazni pehar dok je drugo mjesto osvojila ekipa DVD-a Vidovec, a treće ekipa DVD-a Bednja.

Riječ je o natjecanju operativnih vatrogasnih snaga koje su se natjecale izvršavajući vatrogasne zadatke koji simuliraju stvarne situacije s kojima se vatroasci susreću na intervencijama, a održalo se na cjelom području grada Lepoglave.

Sudionike vježbe pozdravili su i v.d. županijskog vatrogasnog zapovjednika Dejan Ivanušec, koji je pratio vježbu, te tajnik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave Mladen Juriša.

Gradonačelnik Škvarić tom je prilikom postrojenim vatrogascima iz 11 vatrogasnih društava zahvalio na njihovom dobrovoljnom i humanitarnom radu.

- Uz osposobljenost, u koju ne sumnjamo, važan čimbenik za uspješno izvršavanje vatrogasnih zadaća je i oprema. Grad Lepoglava brine da njeni vatrogasci budu što bolje opremljeni pa je tako unazad nekoliko godina financirao nabavku nekoliko vatrogasnih vozila. Nedavno je tako nabavljeno još jedno vozilo za potrebe DVD-a Višnjica – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

 

Galerija slika