Njihove frizure ostavljaju bez daha: Marin i Mario prvi na Međunarodnom kupu grada Zagreba

| 18.3.2019. u 20:01h | Objavljeno u Društvo

Topličanec Marin Šimek (20) i njegov kolega Mario Vidaček (26) iz ivanečkog Seljanca, oba frizeri po struci, sudjelovali su na Međunarodnom kupu grada Zagreba i osvojili prva mjesta svojim frizurama.

Presudili detalji

Na natjecanju koje je održano 10. ožujka na zagrebačkom Velesajmu u kategoriji seniora Marin je osvojio prvo mjesto za mušku frizuru dok Mario za žensku, a u konkurenciji od sedam natjecatelja.

- Kategorija u kojoj smo se natjecali zvala se Total look, a što znači da se ocjenjivalo sve - cijeli model od glave do pete. Gledala se šminka, odjeća, obuća i naravno frizura - objašnjavaju sugovornici.

- Model mi je bio prijatelj Bernard Lelak, a pod kategorijom Total look tražilo se da model izgleda kao lice naslovnice nekog modnog časopisa. Sam sam izmislio frizuru prema kojoj sam s Bernardom tražio odjevnu kombinaciju. Budući da se on bavi manekenstvom više prati te modne trendove. Predložio je svoju ideju i odlučili smo se za neon zelenu kombinaciju, a što je presudilo i pokazalo se punim pogotkom - objašnjava Marin.

Dodaje da su na natjecanju presuđivali detalji, a Marinov model imamo je sako koji si je sam ručno ukrasio s 20-ak tisuća swarovskih kristalića za što su mu trebala četiri mjeseca.

Inače sugovornicima Marinu i Mariu ovakva natjecanja nisu novost. Sudjelovali su već oni na brojnim natjecanjima. Mario kaže da već deset godina sudjeluje na raznim natjecanjima, a najbolji rezultat koji je ostvario je natjecanje iz 2014. godine kada je bio treći u svijetu. I Marin već ima iza sebe zapažene rezultate.

- Nastupao sam na 20-ak natjecanja i rezultati su većinom na vrhu. Najdraži rezultati su mi osvajanje državnog prvenstva i nastup na svjetskom prvenstvu u Parizu gdje sam osvojio 9. mjesto - kaže Marin, dodajući da su mu natjecanja motivacija i da se već sada polako priprema za sljedeća koja ima u planu.

Među ostalim naglašava da na takvim natjecanjima vidi i druge ideje što puno znači oko napredovanja i da mu je želja sljedeće godine obraniti titulu.

Pun pogodak

Mario navodi da mu je najteži dio natjecanja bilo donijeti odluku za koji časopis radi svojeg modela, a s druge strane očekivala se od sudionika kreativnost i jedinstvenost.

- Zamislio sam svoj model kao lice s naslovnice frizerskog časopisa pa sam se odlučio za jedno teško šišanje. Dosta sam se igrao i s bojama, a morao sam još paziti i na čistoću linije - objašnjava Mario, dodajući da je sve bitno da bi se zadovoljila kategorija.

Kako kaže, za ovo se natjecanje nije dugo pripremao.

- Vježbao sam frizuru i dva dana mi je trebalo da iskombiniram styling svog modela. Odlučio sam se držati svoje struke i išao sam na avangardu. Radi se o geometrijskom šišanju sa strogim linijama gdje je potrebna velika preciznost kod rada. To je, očito, prevagnulo jer moj model je jedini bio šišani, a svi ostali sudionici su dizali kosu u zrak i frizurama odlazili u neka stoljeća - objašnjava Mario, dodajući da se držao onoga što mu najbolje ide.- Šišanje je moja najjača strana i to je očito bio pun pogodak - zaključuje Mario.

Označeno u