Nastavlja se tradicija hodočašća na Ravnu goru na blagdan Sveta tri kralja Foto: VV arhiva

Nastavlja se tradicija hodočašća na Ravnu goru na blagdan Sveta tri kralja

Varaždinske vijesti | 5.1.2019. u 09:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Slijedom dugogodišnje tradicije, i ove će se godine, na sam blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja, održati misa u istoimenoj kapeli na Ravnoj gori.

Kao što je poznato, o tom danu na Ravnu goru već dugi niz godina hodočaste brojni vjernici iz bednjanskoga kraja, Lepoglave i okolice, a misi se u velikom broju pridružuju varaždinski planinari i drugi posjetitelji koji blagdan Bogojavljenja rado provode na planini i prisustvuju misnom slavlju. Misu će predvoditi bednjanski župnik Neven Blažon. U organizaciji župe Bednja, polazak će biti ispred župne crkve u Bednji u 08:30 sati, a Sveta misa u kapelici na Ravnoj gori započet će u 11 sati.

Općina Bednja i Turistička zajednica Trakošćan-Bednja i ove će se godine, u suradnji s Gradom Lepoglavom, pobrinuti da nakon mise sve okupljene zagriju kuhanim vinom i čajem, a vruće napitke podijelit će im čelnici dviju jedinica lokalne samouprave.

Vino i čaj će skuhati i još vruće na Ravnu goru prevesti članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bednja.

Okupljanjem izletnika i misom ponovo će se produžiti tradicija lijepih blagdanskih susreta na Ravnoj gori o Sveta tri kralja.