Najbolji pizza majstor Hrvatske ponovno Mario Presečki iz Angelusa

| 2.3.2017. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

Na 3. Otvorenom prvenstvu za najboljeg pizza majstora „Mainardi Pizza kup“, koji je održan u Poreču, pobijedio je Mario Presečki iz varaždinskog restorana Angelus, čime je ponovi prošlogodišnji uspjeh na istom natjecanju, ali koje je tada bilo održano u Zagrebu.

Osim što je ponovno odnio titulu najboljeg pizza majstora u Hrvatskoj, za nagradu će imati prilike braniti boje Mainardi tima na Svjetskom prvenstvu pizzaiola (pizza majstora) «Trofeo Caputo» u Napulju.

U pravom smjeru

 - Sretni smo što imamo državnog prvaka po drugi puta zaredom, a siguran sam da će to razveseliti i naše goste. Ovom pobjedom još jednom smo potvrdili da Angelus ide u pravom smjeru jer nije mala stvar što se njegov pizza majstora kao državni prvak plasirao na Svjetsko prvenstvo koje se u lipnju održava u Napulju - veli Mario Kušević.

Natjecanje u Poreču, kako dodaje, organizirala je tvrtka Mainardi i napolitanski mlin Caputo, a pod pokroviteljstvom udruge napolitanskih pizza majstora. Natjecatelji su pristigli iz raznih dijelova Hrvatske, ali i susjednog Kopra i Trsta.

- Svi su imali na raspolaganju najbolje namirnice, poput lososa, umaka od napuljskih rajčica, pršuta, talijansku mozzarellu, što i mi koristimo, a ono što su zamislili trebali su pripremiti za 15 minuta - veli Kušević te posebno naglašava da su u žiriju bili Stefano Cosattini, kuhar s dvije Michlenove zvjezdice, zatim Gianni Colaon, koji je tri puta bio svjetski pizza prvak, kao i njegov kolega Antonio Ferraro, koji je, osim krune majstora pizza clasice, spravio i najveću na svijetu, čak 1.600 metara dugu uvrštenu i u Guinnessovu knjigu rekorda

Zadivio žiri pizzom Kraljica Margherita

- To je zapravo margherita napoletana koju je zaštitila EU. Uz tijesto, sadrži rajčicu pelati, mozzarellu bivolicu te još samo svježi bosiljak i malo soli - otkriva Kušević te napominje da će ova pizza biti u ponudi od 3. ožujka.

Označeno u