Na županijskim prvenstvima u lovnom streljaštvu najbolji toplički "Kalnik" i "Fazan" Maruševec Foto: LS Varaždinske županije

Na županijskim prvenstvima u lovnom streljaštvu najbolji toplički "Kalnik" i "Fazan" Maruševec

Varaždinske vijesti | 10.7.2019. u 16:17h | Objavljeno u Društvo

Već tradicionalno, Lovački savez Varaždinske županije i ove je godine organizirao županijska prvenstva u lovnom streljaštvu.

Županijsko prvenstvo - trap

Na streljani LD Šumski zec Margečan 25. lipnja održano je prvenstvo u disciplini trap. Okupilo se rekordnih 28 ekipa lovačkih društava Varaždinske županije, a natjecanje se odvijalo u dvije serije po deset meta u lovačkom, odnosno običnom trapu. Titulu najbolje ekipe osvojili su strijelci LU Kalnik Varaždinske Toplice u sastavu Antun Thavenet, Anđelko Modrić, Mario Lepen, Josip Obad, Mladen Novačić i Slavko Cecelja, dok je njihov strijelac Mario Lepen bio najbolji i u pojedinačnoj konkurenciji. Drugo mjesto ekipno pripalo je ekipi Fazana iz Maruševca, a treće mjesto ekipi Zelendvora. U pojedinačnoj konkurenciji drugo mjesto osvojio je Goran Tvrdinić iz ekipe Grebengrada Madžarevo, a treće mjesto pripalo je Josipu Brleku iz ekipe Šumskog zeca Margečan.

Pobjednička_ekipa_LU_Kalnik_V_Toplice__županijsko_trap.jpg

Na svečanom otvorenju prvenstva okupljenim lovcima obratio se Ivan Kutnjak, predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije, a Tomislav Paljak, zamjenik župana, prigodnim riječima pohvale otvorio je natjecanje. Unatoč činjenici da je gađanje trajalo cijeli dan, sve je proteklo besprijekorno čemu su pridonijeli gostoljubivi domaćini i suci natjecanja - Zvonimir Grđan, Ivan Bratko, Kruno Štriga i Marko Pokos.

Županijsko prvenstvo - disciplina parkur

Županijsko prvenstvo u disciplini parkur održano je 6. srpnja u Zelenvoru. Ove godine okupilo se čak 16 ekipa lovačkih društava. Pucalo se na 25 meta, a najboljih šest pojedinaca plasiralo se u finalnu seriju.

Naslov najbolje ekipe pripalo je ekipi LD Fazan iz Maruševca koja je nakon dugog niza godina s pobjedničkog trona skinula ekipu Zelendvora sa samo jednim pogotkom prednosti. Za pobjedničku ekipu nastupili su: Josip Gregur, Siniša Gregur i Marijan Korpar. Trećeplasirana je bila ekipa LD Šljuka iz Petrijanca. Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji bio je Miljenko Kos iz ekipe Zelendvora, drugo mjesto pripalo je Josipu Greguru iz ekipe Fazana Maruševec, a treće Ivici Flegaru iz Fazana Varaždin.

Najbolje_ekipe_na_županijskom_prvenstvu_u_parkuru.jpg

Kvalifikacije za državno prvenstvo

U nastavku županijskog prvenstva u parkuru održane su i kvalifikacije za državno prvenstvo na koje se plasiralo 14 strijelaca. Pucala se jedna serija parkura od 25 meta i jedna serija lovačkog trapa od 25 meta. Tako će ekipu Varaždinske županije na državnom natjecanju u lovnom streljaštvu koje će se održati u rujnu predstavljati sljedeći strijelci: Hojsak Josip, Mario Lepen, Miljenko Kos, Ivica Flegar, Josip Gregur i Nenad Pokos.