Na Valentinovo u Eroticomu: Najčešće se kupuje erotsko donje rublje, ali idu i pomagla

vv | 14.2.2019. u 16:40h | Objavljeno u Društvo

Valentinovo je jedan od dana kada se više nego obično posjećuju cvjećarnice,  ugostiteljski objekti, kao i trgovine, posebice s nakitom i slinim stvarima, ali sve češće i one s erotskim rubljem te raznim pomagalima. Jedna od takvih je i Eroticom, jedini varaždinski sexy shop, koji se nalazi u podrumu Poslovnog centra Coning.

-Jučer i danas imamo više kupaca, a možda će biti i sutra zbog onih koji su zaboravljivi ili su bili spriječeni.  Za dobre želje i stvari nikad nije kasno - veli Nena Mezga,  vlasnica  Eroticoma, dodajući da se ovih dana najčešće kupuje erotsko donje rublje, ali i vibratori, koji isto tako dobro idu jer su sve moderniji – izrađuju se od novih materijala, nude razne mogućnosti i sl.

Ova specijalizirana trgovina posluje u Varaždinu već deset godina i kroz to vrijeme vidljive su promjene.  

- Varaždin je danas opušteniji, njegovi su se stanovnici opustili, osobito žene. U početku nije išlo lako. Teško je bilo probiti se. No, zadnjih godina potpuno je drugačije. Na to je puno utjecala knjiga 50 nijansi sive, a kasnije i istoimeni film, odnosno njegov nastavak. Taj serijal je mnogima otvorio nove vidike prema kojima su dotada bili suzdržani,  iako za to nisu imali niti jedan dobar razlog, napominje vlasnica  Eroticoma, dodajući da se u vrijeme premijere spomenutog filma pokupovalo sve što se tamo vidjelo, počevši od raznih pomagala pa do bičeva.

Nema pravila tko dolazi u njezin dućan koji je otvoren, kako veli, sasvim slučajno.  

- Dolaze mladi, ali i stariji, muškarci i žene. Oni koji su u vezama, kao i oni koji nisu. Neki su od početka skloniji stvarima kojima je dodatno „začine“ svoju vezu i život, a neki se na to odluče kasnije. Oni koji počinju s raznim igricama i pomagalima, teško stanu jer im se odnosi poboljšavaju, a stalno nudimo i nove stvari. Ima, naravno, i onih koji se nikada ne „eksperimentiraju“, ali takvih je sve manje, što zbog sve otvorenijeg društva, što zbog raznolike ponude, ukazuje.

Na posjećenost Eroticoma, koji je radnim danom otvoren od 9 do 19 sati, a subotom od 8 do 13, utječe i njegova lokacija, budući da je smješten u centru grada.

- Poslovni centar Coning pokaza se dobrim zato što ljudima lako možemo objasniti gdje se nalazimo. Jednostavno, velimo im da smo u podrumu poslovnog centra preko puta katedrale ili biskupijskog ordinarijata, veli  Nena Mezga te napominje da trgovina ima vlastiti web shop www.eroticom.hr  s diskretnom dostavom, odnosno pakiranjem.