Mladi GDCK Ivanec na 15. ljetnoj školi mladih Crvenog križa u Orahovici Foto: GDCK Ivanec

Mladi GDCK Ivanec na 15. ljetnoj školi mladih Crvenog križa u Orahovici

Varaždinske vijesti | 29.8.2018. u 15:37h | Objavljeno u Društvo

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici održana je 15. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

U radu Ljetne škole koja je trajala od 18. do 27. kolovoza, sudjelovali su i mladi iz GDCK Ivanec: Željka Janžek, Sebastijan Pintarić, Ida Pintarić i Katarina Klarić. U desetodnevnom programu kroz predavački i radionički način rada mladi su se pripremali i osposobljavali za cjelokupnu problematiku rada Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ("Humane vrednote - odgoj za humanost", realistični prikaz ozljeda, prva pomoć, kreativne radionice...). Na taj način mladi su stekli nova znanja i vještine koji će im koristiti u cilju motivacije ostalih mladih za volontiranje u Crvenom križu, prenošenje informacija i znanja o Crvenom križu u svojim školama, za suvoditeljstvo u provođenju radionica ostalim mladim osobama, za sudjelovanje u obilježavanju zajedničkih akcija Hrvatskog Crvenog križa i brojnim drugim aktivnostima.

Na završnoj priredbi i svečanosti, održanoj 27. kolovoza, vježbama, pjevanjem, glumom i na brojne druge kreativne načine predstavili su svoj desetodnevni rad.

- Hvala našim mladim članovima Crvenog križa na sudjelovanju u ovogodišnjoj Ljetnoj školi, na kojoj je sudjelovalo preko 120 članova mladih Hrvatskog Crvenog križa s područja Hrvatske, te suradnih Crvenih križeva iz Tuzle, Doboja, Novog Sada i Sombora. Sada nam slijedi zajednički rad i motivacija ostalih mladih članova za njihovo uključivanje u volontiranje na programima Crvenog križa, zajedničko obilježavanje zajedničkih akcija Hrvatskog Crvenog križa, te naravno, pronalaženje budućih mladih sudionika za narednu Ljetnu školu mladih Crvenog križa - istaknula je Jasminka Ruhek, ravnateljica GDCK-a Ivanec.