Maturantika 2018: Tri dana zabave u Parku mladih

| 2.5.2018. u 15:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ove su godine Varaždinska županija, Grad Varaždin te Policijska uprava varaždinska odlučile organizirati trodnevni program za maturante, “Maturantiku 2018”, koji će trajati od 16. do 18. svibnja.

Program su na današnjoj presici predstavili zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić i v.d ravnatelja Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

Program će svaki dan trajati od 14 do 18 sati u Parku mladih

- Želimo sve maturante okupiti na jednom mjestu, ponuditi im razne sadržaje ali i ostaviti mjesta za neke njihove želje - istaknuo je dožupan Paljak.

Dogradonačelnica Sandra Malenica dodala je kako je njihova želja da se Maturantika organizira i narednih godina te da se i dodatno razvije.

Koncertni ured Varaždin pobrinut će se za logističke stvari, pa će tako u Parku biti postavljeni montažni toaleti, bit će osigurana hrana, pozornica, razglas, oprema za DJ-eve i videozidovi.

- Želimo se približiti maturantima i njihovim “prirodnim” okupljalištima - istaknuo je v.d ravnatelja Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

Za sigurnost će se pobrinuti PU varaždinska, koja će na prostoru Parka mladih provoditi samo preventivne mjere, dok će represiju koristiti samo u slučajevima nužde. No, u ostalim dijelovima grada provodit će se standardna procedura gdje će policija provoditi represivne mjere u okviru svoji ovlasti. Uz to, u Parku mladih će patrolirati takozvane mješane ophodnje koje će se sastojati od policijskih službenika, profesora ali i roditelja.

Program

Program počinje u srijedu 16. svibnja. Od 14 do 17 sati u Parku mladih će nastupati plesni parovi, glazbeni bendovi i DJ.
U 17 sati započinje mimohod maturanata ulicama grada Varaždina, sve do palače Varaždinske županije gdje će se na balkonu nalaziti stručni žiri koji će odabrati najbolji kostim jednog odjeljenja maturananta. Nakon toga se vraćaju u Park mladih gdje će biti proglašenje razreda s najboljom maturantskom odorom. Nagrada za najbolji razred je izlet u adrenalinski park.

U četvrtak su organizirana razna sportska natjecanja te natjecanja u video igrama koja će se održati u Elektrostrojarskoj školi.

Posljednji dan Maturantike 2018. rezerviran je za predstavljanje svih srednjih škola na štandovima na Korzu. Ujedno će i prodavati kreativne radove maturanata dok će se sve prikupljene donacije uplatiti u Zakladu za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael” Varaždinske županije. Predstavljanje škola održavat će od 9.30 do 11.30 sati.

Vrhunac će biti točno u podne kada počinje već tradicionalni ples maturanata, Kvadrilja. Program će se nastaviti u Parku mladih gdje će nastupati bendovi škola.

IMG 20180502 090101 1