Matija Henčić osvojio prvo mjesto na susretima djece Hrvatskih branitelja u Savudriji

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.9.2016. u 16:07h | Objavljeno u Društvo

Kao svih dosadašnjih godina, tako i ove godina na državnom takmičenju i susretima djece hrvatskih branitelja učestovala je i Varaždinska županija u finalnom sportskom i društvenom takmičenju koje se održalo u Savudriji od 29. kolovoza do 1. rujna.

Varaždinska županija polučila je najveći uspjeh osvajanjem 1. mjesta u Playstation 2 kojeg je osvojio Matija Henčić iz Družbinca u kategoriji starije dobi pod vodstvom voditeljice Renate Feldhofer.

Naime, na „Susretima djece hrvatskih branitelja" mogla su sudjelovati djeca hrvatskih branitelja koja su završila prvi razred osnovne škole, pa do završenog prvog razreda srednje škole (7 do 16 godina).

S područja jedne županije moglo je sudjelovati 21 dijete i tri voditelja te koordinator kao dvadeset i peta osoba iz županije.

Djeca su se takmičila u sportskim disiplinama, kulturnim radionicama, te društvenim igrama.

Prve sportske discipline odvijale su se u kolektivnim disiplinama za muške mali nogomet starije i mlađe dobi, graničari za ženske ekipe u mlađoj dobi, te odbojka za ženske ekipe u starijoj dobi.

Druge kulturne radionice odvijale su se u pojedinačnom takmičenju u likovnim radionicama, modeliranju i glazbenim radionicama mlađih i starijih kategorija.

Treće društvene igre odvijale su se u pojedinačnom takmičenju kroz Playstation2 elektronskom pikadu, te stolnom nogometu u mlađim i starijim kategorijama.

Djeca su bez obzira na sportske rezultate oduševljena organizacijom puta odlaska, putovanja, boravka, smještaja, takmičenja, slobodnih aktivnosti i druženja s ostalom djece hrvatskih branitelja -  ističu organizatori.

Galerija slika