Maskirane grupe iz šest domova za starije i nemoćne na prvom Lafra festu u Ivancu

V.V. | 9.2.2018. u 16:41h | Objavljeno u Društvo

Maskirane grupe iz šest domova za starije i nemoćne sudjelovale su na prvom Lafra festu održanom u Caritasovu domu sv. Ivana Krstitelja u Ivancu te pokazale da na maskiranje i fašničko ludovanje nisu „imuni“ ni naši najstariji sugrađani. 

Uz domaćine iz Caritasova doma, koji su izradili masku inspiriranu van Goghovim slikarstvom, a prikazali su i maske s kojima su proteklih godina sudjelovali na tradicionalnom fašnikovanju u Odri, na Lafra festu su se predstavile i maskirane grupe iz još pet srodnih domova.

Najponosnije među njima zacijelo su bile maškare iz Doma sv. Nikole u Krapini, čije su maske proglašene najboljima, dok su skupine iz dvaju varaždinskih domova (Doma Varaždin i Doma Lekić) osvojile drugo, odnosno treće mjesto. Na Lafra festu su sudjelovali i maškare iz Caritasove kuće sv. Kamila de Lellisa u Vrbovcu te iz Doma Novi život u Cestici.

Lafra fest je tek jedna od brojnih aktivnosti koje djelatnici Caritasova doma Ivanec priređuju za korisnike u želji da im novim sadržajima uljepšaju svakodnevicu domskih dana.

Označeno u
Galerija slika