Mali Topličanci učili bonton za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom Foto: OŠ Varaždinske Toplice

Mali Topličanci učili bonton za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom

V.M./Varaždinske vijesti | 16.12.2016. u 13:39h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Osnovnoj školi Varaždinske Toplice ugostili su predsjednicu Udruge za promicanje istih mogućnosti (UPIM) mr.med.sc. Mirjanu Dobranović koja je održala predavanje o osobama s invaliditetom svim učenicima i učiteljima škole.

Cilj je ovog predavanja bio naučiti što više o osobama s invaliditetom kako bi se učenici znali ponašati prema njima pošteno i iskreno s uvažavanjem i poštovanjem svih različitosti. Ključne riječi koje je doktorica istaknula u predavanju su jednakost, tolerancija, razumijevanje i kultura ponašanja.

Gospođa Dobranović ujedno je ispričala i svoju životnu priču o tome kako je i sama postala osoba s invaliditetom i s kojim se teškoćama susreće u svakodenvnom životu. Nizom praktičnih primjera iz svakodnevnog života poučila je sve prisutne na koji način mogu bolje razumijeti osobe s invaliditetom i kako im najbolje mogu pomoći.

Na kraju je predstavila i prezentirala edukativnu UPIM-ovu publikaciju "Bonton za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom" kojoj je cilj uputiti čitatelja kako naučiti pravila lijepog ponašanja prema osobama s invaliditetom.

Svi učitelji i učenici dobili su edukativnu publikaciju na dar, a susret je završio gledanjem kratkog filma koji ih je sve poučio kako upornošću i vježbom, bez obzira na invaliditet, mogu postići zacrtane ciljeve.

bonton_za_bolje_razumijevanje_osoba_s_invaliditetom_toplice_1.jpg

bonton_za_bolje_razumijevanje_osoba_s_invaliditetom_toplice_2.jpg

bonton_za_bolje_razumijevanje_osoba_s_invaliditetom_toplice_3.jpg

bonton_za_bolje_razumijevanje_osoba_s_invaliditetom_toplice_4.jpg

bonton_za_bolje_razumijevanje_osoba_s_invaliditetom_toplice_5.jpg