Limena glazba Sv. Martin iz Brezničkog Huma vrhunskim nastupima osvaja regiju Foto: Općina Breznički Hum

Limena glazba Sv. Martin iz Brezničkog Huma vrhunskim nastupima osvaja regiju

Varaždinske vijesti | 14.4.2018. u 20:29h | Objavljeno u Društvo

Ima ih četrdesetak, sviraju standardne, ali i suvremene izvedbe popularnih i rado slušanih melodija, obučeni u atraktivno ruho i opremljeni modernim instrumentima, a pod vodstvom dirigenta Stjepana Šobaka osvajaju publiku gdje nastupaju.

Tako bi ukratko opisali članove orkestra Limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma, koju čine uglavnom mladi i obrazovani ljudi okupljeni sa zajedničkim ciljem - promocijom svoga mjesta, ali i modernijim glazbenim pristupom izvođenju limene glazbe. Uvelike im tu pomaže voditelj i dirigent maestro Šobak, ali i cijeli niz nadarenih i muzički obrazovanih mladih glazbenika. Dokaz tome su ovacije koje redovito dobivaju tijekom svojih nastupa u Francuskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj.

limena_glazba_breznicki_hum_3.jpg

Na nedavno održanoj godišnjoj Skupštini prihvaćen je plan i program rada za predstojeće razdoblje, koji među ostalim uključuje brojne nastupe i gostovanja poput onoga u Vrnjačkoj Banji u Srbiji u srpnju, nastup na državnom Susretu vatrogasnih orkestara u rujnu, te izdavanje Monografije povodom 20. obljetnice rada i djelovanja orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

limena_glazba_breznicki_hum_2.jpg

- No, najvažniji nam je svakako rad s djecom i mladima zbog kojih sve ovo radimo - napominje predsjednik humske Limene glazbe Franjo Kropek, koji je ujedno zahvalio općinskom načelniku Zoranu Hegediću na dosadašnjoj pomoći, a posebice na mogućnosti sudjelovanja ovoga orkestra u aktivnostima vezanim uz europske fondove.

limena_glazba_breznicki_hum_1.jpg

Vrijedi istaknuti kako se na godišnjoj skupštini Limene glazbe Sveti Martin, održanoj u Vatrogasnom domu DVD-a Breznički Hum, uz domaćine i članove, okupio i velik broj gostiju i prijatelja, poput članova pobratimljenog društva Vatrogasne limene glazbe Predavac kraj Bjelovara, iz Čazme, Lepoglave, Bednje, te jedan od osnivača Limene glazbe Sveti Martin Stjepan Vuraić.

limena_glazba_breznicki_hum_4.jpg