Lijepi dečki, pelargonije i petunije krase najljepši balkon Doma za starije i nemoćne Varaždin Foto: Krešimir Đurić

Lijepi dečki, pelargonije i petunije krase najljepši balkon Doma za starije i nemoćne Varaždin

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.7.2018. u 21:24h | Objavljeno u Društvo

Stanari Doma za starije i nemoćne osobe u varaždinskoj Zavojnoj ulici pokazali su svu raskoš svojih balkona. Protekli je tjedan održan izbor za najljepši balkon, manifestacija koja zaokuplja njihovu pozornost već više od trideset godina.

I ovaj su put balkone ukrasili raznim biljem i nestrpljivo čekali da žiri odluči čiji se balkoni posebno ističu. Iako su svi z​​aslužili nagradu,​ kao najljepši balkon izabran je balkon Štefanije Banfić (80).

Njezin balkon ove godine krasi cvijeće "Lijepi dečki", uz pokoju pelargoniju i petuniju ili karanfil, a svakodnevni razgovor s cvijećem​, zalijevanjem i kidanjem pokojeg posušenog lista svakidašnji su obred u kojem Štefanija uživa.

- Najviše volim uzgajati pelagonije, petunije, karanfile, ali sve ovisi o tome koje uspijem kupiti. Bez uređivanja balkona ne bi mogla živjeti jer sam i prije dolaska u dom uređivala svoju okućnicu - govori Štefanija koja je u varaždinskom domu već 16 godina.

Uz proglašenje najljepšeg balkona nagrade su uručene i ostalim domskim korisnicima koji imaju uređene balkone i sudjeluju u uređivanju okoliša. Drugo mjesto je osvojila gospođa Greta Crnički, a treće mjesto je dobila dvokrevetna muška soba Josip Gotić i Martin Moslavac.

Ocjenjivačku komisiju činili su predstavnica iz Parkova d.o.o. Martina Žnidar koja je ujedno bila i predsjednica ocjenjivačke komisije, Romana Brkić Knežević također iz Parkova dok je iz srednje škole Arboretum Opeka bila predsjednica udruge vrtlara, Blanka Razman.

najljepsi_balkon_-_dom_za_starije_varazdin_2.JPG