FOTO Čačić: Varaždin je pozornica ljepote u hrvatskim, pa i europskim razmjerima

vv | 19.8.2017. u 12:15h | Objavljeno u Društvo

Lijepo, dojmljivo i raznovrsno, a ljudi srdačni kao i uvijek, naglasila je Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade RH, ocjenjujući Špancirfest, koji je obišla zajedno s bivšim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem, a u društvu s domaćinom, varaždinskim županom Radimirom Čačićem te njegovim suradnicima.

Nakon što je prošla ulicama i trgovima u užem središtu Varaždina, bivšu premijerku posebno se dojmila raznolika ponuda, kako je rekla, sitnica koje dobro dođu, a od kojih je neke i kupila.

- Međutim, ta ponuda nije glavna bit Špancirfesta, već druženje i opuštanje koje je tipično za ove doba godine. Stoga me veseli dobra posjećenost već u jutarnjim satima, kao i dobro raspoloženje posjetitelja jer nam svima nedostaje malo više veselja i radosti, dodala je Kosor, zahvalivši županu Čačiću na pozivu koji joj je omogućio da nastavi s tradicijom posjete Špancirfest,  budući da ga je i ranije posjećivala.

Napomenuvši da iako nije često na Špancirfestu, Mesić je naglasio da je i njemu drago što je pozvan od strane varaždinskog župana na festival koji se mijenja.

-Sjećam se manifestacija koje su prethodile i vidljiv je napredak u odnosu na ranija vremena. Napredak je vidljiv iz godine u godinu. Veseli me što se nude domaći proizvodi, što je jako dobro, kao i to što su građani to prepoznali, što govori i brojka od 250 tisuća posjetitelja, dok grad ima blizu 50, rekao je Mesić, pohvalivši organizatore.

Naglasivši da je Špancirfest i za njega prilika da pozove drage ljude, posebice one koji su dali veliki doprinos društvu, varaždinski župan Radimir Čačićem rekao je da mu je zadovoljstvo pokazati im Varaždin u najljepšem svjetlu.

-Grad Varaždin je pozornica ljepote u hrvatskim, pa i europskim razmjerima. Na kontinentu nema nikakve usporedbe. Jasno, Zagreb je grad druge kategorije, dok se s Dubrovnikom ne želimo i ne možemo mjeriti, ukazao je Čačić, dodavši da su ovakve manifestacije prilika da se ljepota i potencijal Varaždina i turistički revalorizira.