Kaufland proveo akciju „Zeleni dan“, u Varaždinu uredili Park Ivana Pavla II Foto: Kaufland Varaždin

Kaufland proveo akciju „Zeleni dan“, u Varaždinu uredili Park Ivana Pavla II

| 3.10.2018. u 11:44h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U sklopu društveno odgovornog projekta „Kaufland škola voća i povrća“ kojim će Kaufland djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati gotovo 120 tona svježeg voća i povrća, pokrenuta je još jedna hvalevrijedna akcija.

Na sveukupno 40 lokacija diljem zemlje zaposlenici Kauflanda volontirali su i uredili okoliš. Velik dio njih posjetio je svoju partnersku školu ViP gdje su uredili školski vrt i okoliš, no neki su se angažirali na drugi način: zaposlenici poslovnice Kauflanda u Varaždinu zasukali su rukave i u suradnji s hrvatskim Crvenim križem - Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin uredili Park Ivana Pavla II. Svi zaposlenici koji su se prijavili i pokazali da im je stalo do humanitarnog rada, dobili su plaćeni radni dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman.

Projekt „Kaufland škola ViP“ od početka ovogodišnjeg natjecanja prati i poznata voditeljica i majka trogodišnjeg djeteta, Marijana Batinić.

- Djeca danas sve manje žive u doticaju s prirodom, pa je projekt kojeg je pokrenuo Kaufland sjajna prilika da im ukaže na neke nove vrijednosti. Mislim da je to odličan primjer i nama roditeljima kako trebamo učiti svoju djecu da nam sve vrijedno što dobivamo daje upravo naša Zemlja i da ju moramo čuvati - rekla je Batinić.

- Htjeli smo ovim nacionalnim projektom podsjetiti na važnost našeg okoliša i humanitarnog rada. Drago nam je što smo u Varaždinu uspjeli urediti Park Ivana Pavla II. i ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali - pojasnila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.