Još jedna uspješna sezona na Rabu: U Dječjem odmaralištu boravilo gotovo tisuću djece Foto: Dječje odmaralište Varaždin na Rabu

Još jedna uspješna sezona na Rabu: U Dječjem odmaralištu boravilo gotovo tisuću djece

V.M./Varaždinske vijesti | 16.10.2018. u 09:23h | Objavljeno u Društvo

Gotovo tisuću djece sa stotinjak voditelja boravilo je ove sezona na otoku Rabu u Dječjem odmaralištu Varaždin.

Da je iza njih još jedna uspješna sezona, potvrdio je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice koja već četvrtu sezonu upravlja odmaralištem.

- Iza nas je još jedna uspješna sezona. S ponosom možemo istaknuti da smo ove godine imali dosad najviše djece, gotovo tisuću djece je prošlo kroz naše odmaralište ove sezone s više od 100 voditelja. Sezona je trajala puna tri mjeseca. Zadovoljstvo je veliko jer nismo imali nikakvih problema, sve je proteklo u najboljem redu, djeca su se vratila s puno dojmova, veselih osmjeha, vidjeli smo puno zadovoljnih korisnika i to je ono što je najvažnije.
Nama kao upraviteljima je cilj da se djeca koja čak i prvi put idu na more, vrate s uspomenama koje ostaju za cijeli život - istaknuo je Ciglar na prezentaciji rezultata sezone koja je održana u ponedjeljak u palači Herzer.

U odmaralištu su ove godine boravila djeca iz 11 osnovnih škola, 17 dječjih vrtića, Centra za socijalnu skrb Varaždin, Društva Naša djeca Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Rukometnog kluba iz Varaždina te iz Škole za ritmiku i balet Zagreb.

Bez obzira na to što je upravljanje odmaralištem preuzela Gradska tržnica, zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Varaždin Branka Rodek naglasila je kako je sve ostalo kvalitetno kao i prije.

- Mogu napraviti jedan presjek od tridesetak godina. Bez obzira na to što sada imamo novog upravitelja, odnosno voditelja odmarališta, ostala je zapravo ista ekipa i kvaliteta je ostala ista. Dapače, imamo još više animatora, više sadržaja, djeci je na Rabu prekrasno. To je jedan užitak za njih koji si nažalost neki roditelji ne mogu priuštiti. Animirani su od jutra do navečer, cijeli dan im je ispunjen aktivnostima. Jako smo zadovoljni sa smještajem, prehrana je odlična, osoblje je doista vrhunsko i zadovoljavaju sve njihove potrebe - rekla je Rodek.

U 17 smjena održani su programi Škole u prirodi, ljetovanje djece vrtićke dobi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece socijalne kategorije. Osim Varaždinaca, u odmaralištu su boravila djeca iz Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Dnevno su posluživana četiri obroka, uz dodatna iznenađenja i poslastice poput rođendanskih torti za slavljenike. O smještaju, prehrani, animaciji i zdravlju djece brinulo je ukupno 10 djelatnika.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok prisjetio se kako se o sudbini odmarališta na Rabu raspravljalo još 2004. godine te su tada odlučili kako objekt neće prodati već će ga ostaviti varaždinskoj djeci.

- I dobro smo učinili. Gotovo tisuću djece i još sto voditelja je preko ljeta boravilo u našem odmaralištu na Rabu. To je pravi mali hotel, koji pruža sadržaje i to stvarno diže standard Varaždincima. Mnoga od te djece ne bi ni vidjela more da nema odmarališta i zato sam stvarno sretan da imamo ovo odmaralište. Imamo Gradsku tržnicu koja tim upravlja i sa svim osobljem i školama, pružaju toj djeci optimalne uvjete za ljetovanje, za boravak školama u prirodi i bilo kakav drugi oblik. Grad još posebno djeci slabijeg imovinskog stanja plaća i omogućuje da budu na ljetovanju. To je i jedna socijalna mjera, a rekao bih i obrazovna ponuda i sadržaj koji malo koji grad danas ima - istaknuo je gradonačelnik.

rab_prezentacija.jpg