Grad Varaždin tradicionalno povodom božićnih blagdana daruje djecu do 12 godina

| 22.11.2017. u 17:35h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin tradicionalno povodom božićnih blagdana daruje djecu do 12 godina starosti, prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin, a s prebivalištem na području Grada Varaždina .

Prigodno darivanje održati će se i ove godine na velikoj sceni ( gledalištu) HNK u Varaždinu, u utorak, 19. prosinca 2017. godine u 11 sati.

- Prigodne pakete dobiti će oko 180 udomljene djece i djece roditelja koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu. Vrijednost poklon paketa je 100 kn po djetetu - poručili su oz Grada.

U nastavku programa djeca će moći uživati u prigodnoj predstavi Nezaposleni djed mraz redateljice Sara Stanić koju će izvesti će glumci HNK- Varaždin.

Predstava je priča o Djedu Mrazu koji se suočava s modernim tehnološkim pitanjima i problemima.

Za tu namjenu dr.sc. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina svojim je zaključkom osigurao iz gradskog proračuna 41.000,00 kn koji će se djeci i njihovim roditeljima kratko obratiti na početku svečanosti.

Uz to, Grad Varaždin prigodno će darivati povodom blagdana Sv. Nikole i djecu u dječjim vrtićima i bolnici u suradnji s Društvom Naša djeca, zatim korisnice i djecu u Domu za žrtve obiteljskog nasilja, korisnike Prenoćišta za beskućnike, Caritasovu pučku kuhinju, župne urede, Centar za rehabilitaciju Varaždin, Zajednicu Cenacolo, Obiteljski centar.