Glazbeno poetska večer očarala korisnike Doma za starije i nemoćne Varaždin Foto: Udruga Ritam misli

Glazbeno poetska večer očarala korisnike Doma za starije i nemoćne Varaždin

Varaždinske vijesti | 14.11.2018. u 10:38h | Objavljeno u Društvo

U utorak, 13. studenoga, u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin održan je poetsko glazbeni program "Put emocija" u organizaciji udruge Ritam misli i već dobro znanog pjesničkog para Ljubice Ribić i Milana Novaka.

U sklopu međunarodne suradnje, na kojoj ovaj pjesnički par ustrajno radi već više od pet godina, u Varaždin su doputovali predstavnici KUD-a Janko Živko iz Polčana u Sloveniji: Jelena Verdnik, Danijela Dacinger i Robert Topolovec, koji je uz gitaru i usnu harmoniku zapjevao hrvatske i slovenske poznate stare hitove.

Uz slovenske pjesnike i ljepotu slovenske poezije, u programu su nastupali pjesnici iz raznih gradova i mjesta sjeverozapadne Hrvatske. Svoju poeziju predstavili su Snježana Sić iz Novog Marofa, Davorka Črnčec iz Čakovca, Darko Foder iz Ivanca, Đurđica Garvanović Porobija iz Maruševca te  Ružica Marušić Vasilić, Tugomir Orak, Izidor Furjan, Nera Crnčić, Vesna Abraham Pulfer, Milan Novak i Ljubica Ribić iz Varaždina. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se uvijek rado viđeni gosti iz Peteranca, Ankica i Miroslav Betlehem - Bemian duet. No sam program ne bi bio potpun da u njemu nisu sudjelovali i stanari Doma za starije i nemoćne osobe. Da poezija živi u domu svojim su stihovima dokazali Ružica Juras, Juraj Čaklec i Stjepan Graš. Večer je bila ispunjena toplinom i snagom iskazane pažnje te ponekom iskričavom suzom radosnicom. Svi prisutni su zapjevušili uz glazbene goste i pažljivo upijali stihove pjesnika. A da je i glazba  dio života u domu, svojom gitarom i pjesmama dočarao je stanar doma Dragec Božak.

- I ova glazbeno poetska večer je bila putovanje emocijama u jedinstvenoj rijeci života koja nas povezuje u misao postojanja. Večer poezije i radosti darovanja onog najvrednijeg u nama, naših misli, naših skrivenih tajni, naših sjećanja. Hvala svim pjesnicima i glazbenicima koji su se odazvali i uljepšali još jedan program svojim prisustvom i svojom poezijom. Radost je vidjeti osmijeh na licima i čuti riječi 'Dođite nam ponovno'. Obećanje je izgovoreno...'Doći ćemo' - naglasili su organizatori i moderatori programa.

dom_za_starije_vecer_poezije_2.JPG

dom_za_starije_vecer_poezije_3.JPG

dom_za_starije_vecer_poezije_4.JPG

dom_za_starije_vecer_poezije_5.JPG

dom_za_starije_vecer_poezije_1.JPG