FOTO: Vinička glazbena večer ponovno oduševila posjetitelje, zapjevao i načelnik Foto: Općina Vinica

FOTO: Vinička glazbena večer ponovno oduševila posjetitelje, zapjevao i načelnik

Varaždinske vijesti | 14.1.2019. u 20:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

3. Vinička glazbena večer, koja je u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Vinica održana u nedjelju 13. siječnja u dvorani Općine Vinica, i ove je godine okupila glazbenike s viničkog područja, a uz gostujući zbor Stelarium iz Cestice i neizostavnog promotora kajkavske pjesme Ivicu Pepelka, omogućila je mnogobrojnim posjetiteljima prekrasan glazbeni doživljaj.

Dvorana je i ovaj put bila premala za sve posjetitelje koji su uživali u predstavljanju izvođača i velikim pljeskom podržavali svakog od glazbenika.

3. Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice ŽVS Leluja pod vodstvom Katarine Pajtlar, a nakon njih publici se predstavio zbor Stellarium iz susjedne općine Cestica koji vodi profesorica Lucija Vočanec. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuo se TS Bećari, a nastup Gabriele Hrženjak, studentice 3. godine Muzičke akademije u Ljubljani, publika je kao i obično podržala velikim pljeskom. Viničkoj publici dobro znani Vinički tamburaši dodatno su ugrijali atmosferu u dvorani, a posjetitelje je naročito oduševio poseban gost večeri Ivica Pepelko koji je jednu od pjesama izveo u duetu s Gabrielom Hrženjak.

Članovi TS Krijesnice, u čijim izvedbama Viničanci uživaju 25 godina, ovog puta dobili su pojačanje uz debitantski nastup mladog Roka Rožmarića. Vinički puhački orkestar, čijim je nastupom završio službeni dio programa, a koji djeluje više od 15 godina pod vodstvom profesora Darka Navoja, svojim spletom božićnih napjeva te filmske glazbe nikog u dvorani nije ostavio ravnodušnim.

Na kraju programa svim okupljenima u dvorani obratio se načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac i zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku te sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 3. Vinička glazbena večer. Uz pozdrave gostima i uzvanicima, načelnik je posebni pozdrav i riječi zahvale na dolasku uputio saborskom zastupniku Anđelku Stričaku, koji je u pratnji supruge vidno uživao u glazbenoj večeri.

Zahvalio je i svim posjetiteljima koji su se okupili u velikom broju, što dokazuje da Viničanci njeguju tradiciju te vole i podržavaju domaću kajkavsku glazbu. 3. Vinička glazbena večer završila je zajedničkom izvedbom tradicionalne pjesme "Narodil nam se kralj nebeski", pri čemu se izvođačima pridružio i načelnik, a publika je zasluženo sve sudionike programa nagradila iskrenim i snažnim pljeskom.