U Ludbregu Švicarci ulažu desetak milijuna eura: Uskoro prva zapošljavanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.3.2019. u 13:55h | Objavljeno u Aktualno

Generalni konzul Republike Hrvatske Zurich Švicarska Slobodan Mikac uručio je gradonačelniku Ludbrega Dubravku Biliću zahvalnicu za izdašnu potporu prilikom ostvarenja ulaganja Variosystems d.o.o..

Podsjećamo, u Ludbreg je stigao novi švicarsko-američki investitor, Variosystems AG sa sjedištem u Steinachu, kantonu St. Gallen. Riječ je o elektroničkoj kompaniji, a ovih dana u tijeku su razgovori za prva zapošljavanja.

- Ugovor o najmu je potpisan i uskoro u postojeći proizvodni pogon počinju pristizati strojevi. Do kraja godine prema njihovim procjenama zaposlili bi dvadesetak radnika, a brojka bi postepeno rasla. Mi smo ponosni što su između nas, Varaždina, Preloga, Čakovca i Ivanca izabrali baš Ludbreg jer to potvrđuje da pozitivna poduzetnička klima ovdje nije mit već stvarnost – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Švicarci su u spomenutim gradovima obišli 15 potencijalnih lokacija, a odabrana se nalazi u Koprivničkoj ulici u Ludbregu. Očekuju da će ovdje uložiti desetak milijuna eura.

Označeno u