FOTO Udruga vinogradara i voćara Sveti Antun Tužno proslavila Vincekovo Foto: Općina Vidovec

FOTO Udruga vinogradara i voćara Sveti Antun Tužno proslavila Vincekovo

I.D./Varaždinske vijesti | 23.1.2017. u 12:11h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Unatoč niskim temperaturama, oko 150 posjetitelja okupilo se u nedjelju na "Čemernom bregu" u naselju Tužno, u vinogradu obitelji Damira Hosnija, gdje je Udruga vinogradara i voćara "Sveti Antun" Tužno ove godine obilježila blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara.

Dan sv. Vinka, poznatiji kao Vincekovo, označava početak nove vinogradarske godine i tradicionalno se obilježava uz svečanu ceremoniju i vesele stare običaje. Tako je i početak ovogodišnjih radova u vinogradu obitelji Hosni obilježen uz tradicionalnu ceremoniju rezidbe trsa, vješanja kobasica i ostalih suhomesnatih proizvoda na brajde te zalijevanje čokota, a sve kako bi ova vinogradarska godina bila što bolja i plodnija. Za veselu atmosferu tijekom ceremonije rezidbe trsa pobrinuli su se tamburaši Kulturno-umjetničkog društva Vidovec.

Nakon završetka ceremonije, članovi Udruge vinogradara i voćara "Sveti Antun", uz pomoć Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec, pripremili su okrjepu za sve okupljene uz domaću vinsku kapljicu.

 

Galerija slika