FOTO: U topličkoj školi rasplesano i raspjevano završili prvo polugodište

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.12.2017. u 17:40h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Već tradicionalno u topličkoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića i PŠ Petkovec organizira se božićna priredba za kraj prvog polugodišta. Učenici su se marljivo pripremali kako bi svečanim i raznovrsnim programom svim gostima stvorili pravi božićni ugođaj, ali i kako bi pokazali što su radili tijekom polugodišta sa svojim voditeljima.

Božićnu su priredbu otvorili Dječji tamburaški orkestar i Dječji zbor pod vodstvom učitelja glazbene kulture Zlatka Pipleka. Pjevali su i svirali pjesmu Pada zimska noć. U božićnom tonu se nastavilo, učenici 4.a razreda krasnoslovili su božićne pjesme, a njih je pripremila učiteljica Ružica Erić. Pjevanjem Novogodišnje pjesme razveselili su i najmlađi sudionici priredbe, učenici 1.b razreda, a njihova voditeljica je Melita Arzon.

Učenici su se iskazali i u dramskome stvaralaštvu. Tako su učenici 3.a razreda, pod vodstvom učiteljice Mirele Glavnik, izveli scensku igru Božićni darovi te podsjetitili na pravu vrijednost i važnost Božića – ljubav prema bližnjima.

Učenici Literarne družine, koje je pripremila učiteljica hrvatskoga jezika Ana Lodeta, izveli su scensku igru Sanje Sefarović- Bosak Knjiga. Osim igrokaza, članice Literarne družine, krasnoslovile su božićnu pjesmu Moderni Božić što je, inače, učenički ostvaraj.

Da čuvaju i njeguju kajkavski govor, učenici topličke škole pokazali su mnogo puta sudjelujući na različitim manifestacijama i natječajima. Poznatu pjesmu Miroslava Krleže Kevenhiller izveo je Fran Rošković kojeg je pripremila učiteljica Sanja Habek.

Svečani program započeo je pjesmom, a završio je plesom i pjesmom. Plesnu skupinu RockStars pripremila je voditeljica Marta Žugec, a izveli su plesnu koreografiju na pjesmu Xmas dance. Nakon plesne skupine učenici 2.a razreda, Dječji tamburaški orkestar i Dječji zbor pjevanjem i sviranjem pjesme na španjolskom jeziku Feliz Navidad zaželjeli su sretne blagdane.

Inače, u topličkoj školi učenici sudjeluju u projektu suradnje „Open minds“ s Osnovnom školom iz Seville u Španjolskoj. Projekt vode pedagoginja Hermina Šinjori i učiteljica Mirjana Bartolić. Prošle su godine svojim prijateljima čestitali Božić i Novu godinu na španjolskom jeziku, a ove su godine odlučili našu školu predstaviti veselim, glazbenim izdanjem i svojim vršnjacima na drugom kraju Europe pjesmom zaželjeti sretne blagdane.

U PŠ Petkovec priredbu su osmislile učiteljice Natalija Bešenić i Jelica Bendelja, a nakon priredbe druženje s roditeljima se nastavilo uz božićne kolače.