FOTO Trofej grada Varaždina 2018. pripao je...

vv | 8.10.2018. u 15:05h | Objavljeno u Društvo

Nabolji u starosnom razredu mladeži u obje discipline sportskog plesa Trofeja grada Varaždina 2018., turnira u standardnim i latinsko-američkim plesovima,  bili su Jakov Bjelac i Magdalena Vidas, članovi SPK Petrinia iz Petrinje. U starosnoj kategoriji starije mladeži pobjedu u obje discipline odnijeli su Patrik Seretin i Ema Pilić iz SPK Optimus iz Zagreba. U seniorskoj kategoriji Trofej grada Varaždina osvojili su Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova iz SPK Petrinie.

U show dijelu programa predstavili su se najmlađi polaznici, članovi plesnog vrtića Plesnog kluba Takt na temu iz crtića Madagascar koji su osvojili srca svih prisutnih u dvorani. Polaznici plesne škole Sportskog plesnog kluba Valcer predstavili su se zanimljivom i dinamičnom koreografijom iz zumbe dok su polaznici plesne škole Plesnog kluba Takt plesali ruedu de casino (kubansku salsu). Na kraju show dijela plesnog programa članice Sportskog plesnog kluba Valcer predstavile su se atraktivnom koreografijom iz područja modernog plesa.

U natjecateljskom dijelu uspješni su bili i predstavnici klubova domaćina. Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova postigli su jednako tako odlične rezultate. U kategoriji mlađih osnovaca D1 Ivan Biškup i Elena Sekovanić osvojili su dvije medalje, brončanu u standardnim plesovima, a srebrnu u latinsko-američkim plesovima. Njihovi klupski kolege Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević osvojili su u istoj kategoriji jednako tako dvije medalje, srebrnu u standardnim, a brončanu u latinsko-američkim plesovima. Dario Golubar i Vida Jurak uvrstili su se u finale u zahtjevnoj kategoriji osnovaca C te su u konačnici osvojili 6. mjesto u standardnim i latinsko-američkim plesovima. U istoj kategoriji Eugen Sekovanić i Kiara Habunek osvojili su 7. mjesto u standardnim te 8. mjesto u latinsko-američkim plesovima. U kategoriji osnovaca D3 Gabriel Novotny i Lana Režek osvojili su zlatnu medalju u latinsko-američkim plesovima, dok su u kategoriji osnovaca D2 osvojili brončanu medalju u standardnim plesovima. U vrlo zahtjevnoj kategoriji mladeži C vrhunskom izvedbom istaknuli su se Teo Patačko i Stefani Hrman osvajanjem zlatne medalje u latinsko-američkim plesovima te srebrne medalje u standardnim plesovima.

Iz Plesnog kluba Takt pod vodstvom Igora Šalamuna licenciranog učitelja sportskog i rekreativnog plesa sa 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih u pojedinačnim kategorijama natjecale su se Marta Majcen, Ema Žalac, Lana Stanković Vrček, Nina Đipalo Čelik, Nika Plantak, Ema Biškup i Danijela Bodružić. Marta Majcen nastavila je sa serijom vrhunskih rezultata te je i ovoga puta osvojila dvije zlatne medalje. Nina Đipalo Čelik uvrstila se iz polufinala u finalno natjecanje te je izvrsnom izvedbom u jakoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju. Odlično su plesale i Lana, Nika i Danijela koje su svaka u svojoj kategoriji osvojile zlatne medalje. Ema Žalac i Ema Biškup osvojile su svaka u svojoj kategoriji srebrno odličje. Djevojke su otplesale i formacijski nastup koji je izvrsno ocijenjen te su sa koreografijom Calor Latino osvojile pehar i medalje za prvo mjesto.

Sportski plesni parovi Plesnog kluba Takt pridružili su se klupskim kolegama iz pojedinačnih natjecanja i nastavili niz odličnih rezultata. Andrej Detelj i Elena Weiser osvojili su dvije zlatne medalje (standardni i latinsko-američki plesovi) u kategoriji mlađih osnovaca D1. Luka Gladović i Elena Majcen u kategoriji osnovaca D2 osvojili su brončanu medalju u latinsko-američkim plesovima te 4. mjesto u standardnim plesovima. Marino Bruža Habek i Iva Friščić osvojili su u mlađoj mladeži D1 zlatnu medalju u standardnim plesovima te srebrnu u latinsko-američkim plesovima u kategoriji mlađe mladeži D2. Marko Srpak i Lara Šmic osvojili su u kategoriji starije mladeži B 7. mjesto u standardnim te 9. mjesto u latnsko-američkim plesovima.

Klubovi domaćini, Plesni klub Takt i Sportski plesni klub Valcer, zahvaljuju svima koji su se donacijom, sponzorstvom ili osobnim nagažmanom uključili u realizaciju ovogodišnjeg Trofeja grada Varaždina.