FOTO: Sve više poklonika rekreacije i zdravog načina života bicikliralo od Varaždina do Zelendvora

J.Š./Varaždinske vijesti | 22.6.2017. u 16:27h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, održana je danas 17. Biciklijada koja iz godine u godinu okuplja sve više poklonika rekreacije i zdravog načina života.

Bicilkijada se održala po već uobičajenoj relaciji od Varaždina (Kapucinski trg – Vrazova – Hallerova – Nova Ves) do Zelendvora. S obzirom da je Biciklijada obiteljskog karaktera, odabrana relacija nije bila tehnički zahtjevna kako bi mogli sudjelovati svi, od najmlađih članova obitelji do baka i djedova.

Na okupljanju na Kapucinskom trgu predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, naglasio je da je jedna od zadaća Zajednice, isto kao što podupire sport u Varaždinu, podupiranje rekreativaca i rekreativnih aktivnosti građana, a vožnja biciklom na ne previše zahtjevnoj ruti od Varaždina do Zelendvora idealna je obiteljska aktivnost.

To su pokazali i mnogobrojni mali i veliki biciklisti koji su, poštujući sva prometna pravila i u pratnji policijskih službenika PU varaždinske, stigli u Zelendvor gdje su počašćeni besplatnim grahom.

Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin organiziralo je tombolu čiji je prihod išao za troškove boravka djece dijabetičara u edukativnom kampu, a članovi Biciklističkog društva „Sloga“ pripremili su natjecanje u spretnosti za mlade bicikliste.

Dodajmo da je u obližnjoj Novoj Vesi tamošnji istoimeni nogometni klub organizirao humanitarni turnir za pomoć u liječenju 17-godišnjeg Emanuela Mihalića, člana NK „Varaždin“ i učenika varaždinske 2. gimnazije, koji boluje od raka. Pripremljene obroke graha, koji su preostali nakon Biciklijade, Zajednica je donirala organizatorima turnira.

Donosimo djelić atmosfere pa pogledajte!