FOTO, VIDEO: Radovi na dravskim bazenima u punom jeku Foto: Krešimir Đurić

FOTO, VIDEO: Radovi na dravskim bazenima u punom jeku

| 5.6.2018. u 13:17h | Objavljeno u Društvo

Radovi na varaždinskim dravskim bazenima u punom su jeku, a otvaranje bazena očekuje se krajem lipnja.

- Puno ekipa radi na uređenju bazena, riječ je o jednom stvarno velikom pogonu. Hvala Varkomu i svima koji su sudjelovali u tome. Šteta je bila za Varaždin da ovo propada, no svi znamo kakvi su bili odnosi i okolnosti, to jednostavno nije bilo naše vlasništvo i tu se nije dalo ulagati od 2003. godine pa nadalje. Sada smo se s upravom Turista uspjeli dogovoriti i ovo mjesto će sigurno biti omiljeno mjesto Varaždinaca u vrućim ljetnim danima, poglavito danas kada iz različitih financijskih, socijalnih i drugi razloga puno naših građana ne može otići na ljetovanje na Jadran. Mislim da će ovdje puno njih naći što im treba za ljeto i za ljetni odmor - rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok prilikom današnjeg obilaska radova.

Dodao je kako se sve kompletno uređuje i da ide svojim tijekom.

- Manji bazen će imati novu tehniku što će djeci zasigurno biti jako zanimljivo. Uredit će se i športska igrališta, već se sada radi odbojka na pijesku, a planira se i cageball, odnosno nogomet u kavezu. Biti će i dovoljno zelenih površina da se ljudi mogu odmoriti u hladu. Znači, stvarno jedan kompleks koji Varaždin treba imati. Nadam se da će s vremenom ovdje biti i drugih turističkih atrakcija - rekao je Čehok.

Razina ulaganja iznosi oko 1,2 milijuna kuna, za sanaciju te za izgradnju određenih novih pogona koji su danas potrebni.

Kako to izgleda iz zraka, pogledajte u videu koji je ovih dana napravio Kristijan Belcar te objavio na svom Facebook profilu.

Video sadržaj