FOTO: Na antiterorističkom seminaru učili kako reagirati na opasne situacije

| 9.9.2017. u 18:21h | Objavljeno u Društvo

Danas je u organizaciji Krav Maga Hrvatska pod pokroviteljstvom Grada Varaždina u Lumini centru održan antiteroristički seminar.

Sudjelovati su mogli svi, bez obzira na dob, spol i predznanje. Na seminaru se obradila problematika sve učestalijih terorističkih napada u kojima se koriste vozila kao primarno sredstvo napada. Između ostalog, sudionici su mogli naučiti kako prepoznati potencijalno opasne situacije i kako reagirati na njih, kako se sačuvati od stampeda i kako pozvati policiju i svojim postupanjima im olakšati postupanje na samom mjestu događaja.

Seminaru je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica, koja je pohvalila seminar.

- Svima nama je sigurnost na prvom mjestu, no iako ovaj seminar u sebi ima ugrađeno anti terorizam seminar, mislim da će svi sudionici naučiti puno više od toga, primjerice kako se ponašati u situacijama kao što su prirodne katastrofe pa sve do terorističkih napada. Terorizam je pojava na koju ne možemo utjecati, i što smo spremniji na nju to će nam biti lakše - rekla je Malenica.

Seminar je podržao i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.
- Varaždin i Varaždinska županije su male same po sebi, tako da mislim da tu straha od terorizma nema. No, zbog suvremene mobilnosti mi se nalazimo par sati od destinacija u kojima su već bili teroristički napadi. Bitno je ljude osvijestiti o opasnostima koje prijete i bitno je znati kako se ponašati u danom trenutku. Ako se nađemo u takvom trenutku, nećemo imati nikoga za kratkoročnu konzultaciju, nego ćemo u djeliću sekundu morati donijeti odluku koja će odlučivati o životu i smrti nas samih ali i ljudi oko nas. Krav Maga je prepoznala aktualnost ove problematike te Varaždinska županija podupire seminar - rekao je Vugrin.

Galerija slika