FOTO: Na 8. humanitarnoj “Vrganijadi” podijeljeno 500 porcija kajgane Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Na 8. humanitarnoj “Vrganijadi” podijeljeno 500 porcija kajgane

N.P. | 4.11.2017. u 14:40h | Objavljeno u Društvo

Danas je na varaždinskoj tržnici, u organizaciji Rotary Cluba Varaždin - Jug te Gradske tržnice, održana 8. humanitarna “Vrganijada”.

- Oko 500 porcija u koje je utrošeno 20 kilograma vrganja i 700 jaja, podijeljeno je danas na placu, uz cijenu od 10 kuna po porciji. Sav je prihod namijenjen opremanju laboratorija za izradu robota u sklopu Centra izvrsnosti Varaždinske županije - rekao je Tihomir Krpeta, predsjednik RC Varaždin – Jug koji je ovom prilikom zahvalio restoranu August i Gradskoj tržnici, te Udruzi kuhara Varaždinske županije na podršci.

Veliki posao pripreme divovske kajgane od vrganja odradili su kuhari restorana August predvođeni chefom Goranom Jelušićem. Jelo je bilo izvrsno, a uvjerili su se u to i brojni posjetitelji jer odaziv akciji bio je izvanredan.

Akciju je podržao i direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.
- Varaždinska tržnica već je 8. godinu domaćin Vrganijade čime se pridružujemo humanitarnom djelovanju Rotary cluba. Drago mi je što je odaziv Varaždinaca velik i što su se prikupila značajna sredstva za opremu Centra izvrsnosti -

Pravim vrganjima na Vrganijadi pridružili su se i oni drveni, koje je vrijedno izrađivao kipar Dragutin Jamnić, pa su svi posjetitelji mogli razgledati njegovu izložbu. Za glazbeni štimung brinuli su glazbenici iz tamburaškog sastava “Špancir”.