FOTO Mnogobrojni građani u svečanoj Tijelovskoj procesiji

Varaždinske vijesti | 15.6.2017. u 14:21h | Objavljeno u Društvo

Mnogobrojni su građani jutros nazočili misnom slavlju u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu koju je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak, a potom su sudjelovali i u svečanoj Tijelovskoj procesiji ulicama grada.

Na svetkovinu Tijelova, punim nazivom svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, katolici se podsjećaju da je Bog uzeo ljudsko tijelo kako bi postao čovjekom.

Papa Urban IV., kao velik štovatelj svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove, 8. rujna 1264. godine izdao je bulu u kojoj je odredio da se svetkovina Tijela Kristova slavi svake godine u četvrtak nakon nedjelje Presvetog Trojstva.

Od pontifikata pape Ivana XXII.(14. st.) ova svetkovina slavi se procesijom u kojoj se u pokaznici nosi Tijelo Kristovo. Noseći Tijelo Kristovo u svečanoj povorci i blagoslivljajući njime ne samo one nazočne već cijeli svijet, katolici se u isto vrijeme podsjećaju kako oni sami svojim životom moraju biti žive pokaznice i biti izvor blagoslova za svijet, pokazijući da kao hodočasnici, stupaju za Kristom prema konačnom cilju svoga života.

Označeno u