FOTO Mimohodom obilježen Dan oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije

VV | 22.9.2017. u 15:13h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Danas je na Kapucinskom trgu povodom Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana hrvatskih branitelja Varaždinske županije bio organiziran Taktičko-tehnički zbor s prikazom naoružanja Hrvatske vojske i policije.

Ujedno je s Kapucinskog trga krenuo i mimohod branitelja u kojem su sudjelovali predstavnici ratnih postrojbi koje su sudjelovale u oslobođenju Varaždina 1991. godine te postrojbe iz Varaždina koje su sudjelovale u Domovinskom ratu: postrojba PU Varaždinske, postrojba Specijalne jedinice policije RODA, Odreda Narodne zaštite Varaždin, 104. brigade Hrvatske vojske, 5. bojne 1. A brigade te postrojba 7. gardijske brigade PUMA.

Nakon toga su položeni vijenci kod Križa zahvalnosti, kod crkve svetog Nikole.

Mimohod branitelja je zatim, uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Hrvatskih željeznica, došao na Trg kralja Tomislava gdje su bili održani prigodni govori i program (ženska vokalna skupina Alegre).

Na trg je bila iznesena i velika hrvatska trobojnica, replika zastave kakva je izvješena na Kninsku tvrđavu 1995. godine i koja predstavlja simbol pobjede Hrvatske u Domovinskom ratu.