FOTO: Mališani u Graberju pokazali svoje vještine na biciklima Foto: Fota agencija Sjever

FOTO: Mališani u Graberju pokazali svoje vještine na biciklima

M.N./Varaždinske vijesti | 9.5.2019. u 21:07h | Objavljeno u Društvo

Nakon sudjelovanja na likovnoj radionici, višeboja na teniskim terenima te plivanja (ili hodanja) u bazenima, pretposljednjeg dana 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina, mališani su se u četvrtak, 9. svibnja, u sportskoj dvorani „Varaždin” u Graberju okušali u vožnji biciklom.

Okupilo ih se 72-oje iz 10 dječjih vrtića, a vožnje spretnosti budno su pratili djelatnici Postaje prometne policije Varaždin, Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina, odgojiteljice, ali i brojni roditelji koji su ispunili tribine. Noseći obaveznu zaštitnu kacigu, vrtićarci su na biciklima svladavali zahtjevno postavljene prepreke te im se mjerilo vrijeme i zbrajale pogreške.

Najspretniji su bili biciklisti iz dječjeg vrtića „Bajka”, drugo je mjesto osvojio DV „Varaždin“ – Kozarčeva 1, a treće „Čira-čara”. Osim njih, sudjelovali su polaznici DV „Varaždin“ – Aleja, Trakošćanska 1, „Panda”, Trakošćanska 2, Kozarčeva 2, „Zeko”, Biškupec, „Zečić” i Koprivnička.

Pojedinačno, najspretniji mali biciklist bio je Jan Krajan iz DV „Varaždin“ – Kozarčeva.

Veliko finale ovogodišnjeg festivala bit će u petak, 10. svibnja, kad će se na Sportskom centru „Sloboda“ održati natjecanja u atletici i nogometu.

- Pozivam sve roditelje, bake i djedove i ostale navijače da dođu na „Slobodu“ i podrže naše male natjecatelje. Svake godine upravo finalnog dana Olimpijskog festivala imamo najviše gledatelja na što smo iznimno ponosni i nadam se da će tako biti i ovoga puta - kazala je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, organizatora festivala.

Natjecanja na „Slobodi“ počet će u 16.00 sati, a 500-tinjak mališana iz 15 varaždinskih dječjih vrtića natjecat će se u nogometu za djevojčice i dječake te u četiri atletske discipline: trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, skoku u dalj i bacanju loptice.

Galerija slika