FOTO Korisnici doma "Levanić" iz Majerja uživali u druženju s gostima Foto: Krešimir Đurić

FOTO Korisnici doma "Levanić" iz Majerja uživali u druženju s gostima

VV | 23.10.2016. u 09:24h | Objavljeno u Društvo

U Obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe "Levanić" u Majerju jučer je održano već tradicionalno druženje korisnika, članova njihovih obitelji, zaposlenika i gostiju.

Svečanost se održala već petu godinu zaredom, no po prvi puta u velikom šatoru u dvorištu doma budući da je, obzirom na velik odaziv i odličnu atmosferu, prostor u domu postao premalen. Domaćini i njihovi gosti među kojima su bili i načelnik Vladimir Kurečić, petrijanečki župnik Ivan Sakač te članice udruge "Kap dobrote" i ove su godine uživali u kolačima, hrani i piću te u prigodnom glazbenom programu. Štoviše, odmah na početku svi su se dobro nasmijali na nastup amaterske glumačke družine "Profesionalci" iz Gojanca.

Inače, dom Levanić od 2008. godine djeluje kao obiteljski dom iako su još od 2002. godine obavljali aktivnosti udomiteljstva za starije i nemoćne. Rade po standardima Zakona o socijalnoj skrbi i Zakona o ustanovama, a trenutno je u domu smješteno 25 korisnika. O njima brine pet njegovateljica, medicinska sestra te socijalna radnica.

- Korisnicima pružamo cjelodnevnu skrb, a ovdje mogu biti smješteni trajno ili privremeno. Usto, određen broj korisnika dolazi nam i preko ministarstva - kratko nam je kazala vlasnica Mirjana Levanić.

Označeno u