FOTO Kino Marof proslavilo prvi rođendan

Varaždinske vijesti | 5.12.2018. u 07:58h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Uz filmske hitove te veliku rođendansku tortu, Kino Marof u utorak je proslavilo svoj prvi rođendan.

U proteklih je godinu dana u projekcijama u Kinu Marof u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" uživalo više od šest tisuća posjetitelja, od kojih je najviše bilo djece, budući da su prvi filmovi birani upravo za njih. Posjetitelji su do sada mogli pogledati 24 animirana filma, deset SF filmova, pet komedija, po sedam drama i horor filmova te pet dječjih filmova. Osim projekcije filmova Kino Marof, čiju djelatnost vodi novomarofsko Pučko otvoreno učilište, sudjelovalo je i u drugim događanjima.

Godisnjica_kina_Novi_Marof_29.jpg

– Kao član Kino mreže bili smo aktivni sudionici četiri manifestacije, a to su Dani smijeha čehoslovačke komedije u svibnju, Animafest u sklopu Dana grada u lipnju, Rendez vous au cinema u sklopu Dječjeg tjedna početkom listopada te Svjetski dan audiovizualne baštine krajem listopada – pobrojala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ivana Kušek te dodala da Kino Marof trenutno sudjeluje u Projektu "Sedmi kontinent" udruge Djeca susreću umjetnost, tijekom kojeg će više stotina djece iz 15-ak škola Varaždinske županije u kinu održavati svoje satove medijske kulture.

Kino Marof, kino s dugogodišnjom tradicijom te svojevremeno jedini oblik edukacije i zabave ovog oblika, u prosincu prošle godine otvorilo je svoja vrata nabavkom digitalnog projektora i pripadajućeg ozvučenja.

Godisnjica_kina_Novi_Marof_30.jpg

– Digitalni projektor i ozvučenje nabavljeno je zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture u iznosu od 300.000 kuna, dok je Grad Novi Marof osigurao 60.000, a POU 15.000 kuna. Ove godine u lipnju, ponovno zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture koje je ovaj puta dodijelilo 100.000, sredstvima iz proračuna Grada Novog Marofa u iznosu od 40.000 te vlastitim sredstvima POU Novi Marof u iznosu od 18.000 kuna, Kino Marof je predstavilo novo veliko srebrno kino platno kako bi doživljaj gledanja i slušanja filma u Kinu Marof doista bio jedinstven – podsjetila je Kušek.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjetio je da je upravo izgradnja Kulturnog centra, pokrenuta za vrijeme njegovog prethodnika Zdravka Maltara, omogućila da Novi Marof danas ima suvremeno kino.

Godisnjica_kina_Novi_Marof_3.jpg

– Sad ponovo imamo prekrasno kino u Novom Marofu koje je posjetilo više od 6 tisuća posjetitelja. Ako ih je toliko bilo u kinu, onda ih je barem još toliko prošlo kroz Kulturni centar – izjavio je Jenkač i zahvalio svima koji doprinose popularizaciji Kina Marof i koji dolaze u kino koje je postalo stvarno prepoznatljivo bogatstvo Novog Marofa.

– Kako smo pokrenuli sve ove akcije i kako mu dajemo nove sadržaje, Kino Marof postalo je centar događanja, svega onoga što čini sam grad Novi Marof. Uvijek kažem da sve one koji su malo dalje od našeg centra, od Završja, Sudovca, do Gornjih Podruta, treba poticati da dolaze na naša događanja i da na neki način sažive s ovim centrom – zaključio je Jenkač.

Godisnjica_kina_Novi_Marof_5.jpg

Vrijedi istaknuti kako Kino Marof slovi kao najjeftinije u bližoj i daljoj okolici, budući da je cijena kino ulaznica svega 20 kuna, osim za posebne projekcije kao što su pretpremijere, ljetno kino i 3D projekcije, za koje je cijena 10 kuna viša.

Godisnjica_kina_Novi_Marof_23.jpg

Godisnjica_kina_Novi_Marof_20.jpg

Godisnjica_kina_Novi_Marof_17.jpg

Godisnjica_kina_Novi_Marof_12.jpg

Označeno u