Predavanje "To trebamo - to radimo" se održalo u prostorijama Sportsko plesnog kluba Valcer Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Građani posjetili vojarnu u sklopu Dana otvorenih vrata

| 6.11.2016. u 10:30h | Objavljeno u Društvo

U sklopu 2. Dana otvorenih vrata građani Varaždina imali su prigodu posjetiti, razgledati i informirati se o stanju i planovima za revitalizaciju prostora bivše vojarne u Optujskoj ulici.

Dani otvorenih vrata organizirao se u sklopu aktivnosti projekta MAPS - Millitary Assets as Public Spaces, koji se provodi unutar EU programa URBACT. Dan otvorenih vrata projektna je aktivnost, kojom se želi potaknuti javni interes za pitanje budućnosti tog velikog bivšeg vojnog kompleksa, s kojim mnogi građani nisu upoznati jer je vojarna, kroz cijelu svoju povijest, bila uvelike izolirana od redovnih životnih tokova grada.

Od 9.45 pa do 10.30 bilo je orgaizirano razgledavanje vojarne, a od 10.45 je krenulo predavanje „To trebamo - to radimo“ - projekt kojim se Hrvatska predstavila na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture ove godine. Predavanje su vodili Emanuela Grđan voditeljica projekta MAPS Varaždin te Miranda Veljačić i Dinko Peračić članovi autorskog tima na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu arhitekture.

U 12.30 posjetitelji su se okupili oko makete koju je sa svojim timom izradila arhitektica Kristina Škrokov. Maketa vjerno i grafički zanimljivo pokazuje obuhvat vojarne i smjernice razvoja prema Prostornom planu. Uz maketu građani su dobili uvid u budućnost kompleksa. Slike s Dana otvorenih vratiju pogledajte u našoj fotogaleriji.

Galerija slika