FOTO: Dašak vrhunskog francuskog slastičarstva u varaždinskoj Kavani Grofica Marica Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Dašak vrhunskog francuskog slastičarstva u varaždinskoj Kavani Grofica Marica

Varaždinske vijesti | 29.9.2018. u 09:31h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Dašak vrhunskog francuskog slastičarstva, kolači napravljeni od premium sirovina prema receptima francuske škole Ferrandi, ovog vikenda mogu se kušati i u varaždinskoj Kavani Grofica Marica.

- Ekos holdingu velika je čast što smo uspjeli organizirati i upotpuniti našu ponudu u Kavani Grofica Marica zaista najposebnijim, francuskim chic slasticama. Ponosno možemo izjaviti da su ova prava mala slastičarska remek djela, koja će od danas pa na dalje biti u ponudi Grofice Marice, rezultat suradnje između vrijednih majstor slastičara iz Kavane Grofice Marice i drage nam i iznimno talentirane sugrađanke Dine Lončar - istaknula je Željka Vojvoda, voditeljica Kavane Grofica Marica dodavši kako je zadovoljstvo tim veće što je upravo Dina bila na praksi u slastičarskoj proizvodnji Grofice Marice, nedugo prije svog odlaska u Pariz.

Kako je naglasila slastičarka Dina Lončar, koja je svoje umijeće stvaranja slastica izučila na poznatoj francuskoj slastičarskoj školi Ferrandi, svi kolači koji se mogu kušati u Kavani Grofica Marica su individualni.

- To znači da je jedan kolač napravljen za jednu osobu. Napravili smo kolač od jabuke, cheescake, višnje, limuna, kremšnitu s lisnatim tijestom prema francuskom receptu i kolač od kave. Izrada takvih kolača je vrlo složena i vremenski zahtjevna s obzirom na to da svaki kolač ima minimalno sedam do osam segmenata koji se potom spajaju u cjelinu - pojasnila je pastry chef Dina Lončar dodavši kako je zapravo svaki kolač ručni rad.

Ova prava slastičarska remek djela dokaz su da Kavana Grofica Marica, odnosno Ekos, vjerno prati trendove na slastičarskoj sceni te drže primat u slastičarstvu u ovom kraju Hrvatske.

- Želja je bila obogatiti ponudu prvenstveno za naše sugrađane i sugrađanke, najposebnijim slastičarskim kreacijama napravljenih od isključivo vrhunskih sirovina, besprijekornog izgleda i "wow" okusa koji će nadamo se oduševiti i one najkritičnije sladokusce. Veliko hvala Dini Lončar što je ovaj zajednički projekt zaživio, s namjerom da ćete nam kao naši dragi gosti i dalje pružati podršku da nikad ne prestanemo oplemenjivati varaždinsku slastičarsku ponudu - zaključila je voditeljica Kavane Željka Vojvoda.