FOTO Čarima s humskih brega ne može odoljeti ni župan Čačić

vv | 4.5.2019. u 00:26h | Objavljeno u Društvo

Ni varaždinski župan Radimir Čačić, kao ni njegova savjetnica Natalija Martinčević, nisu mogli odoljeti a da ne probaju rose Vinarije Šafran tijekom posjeta vatrogascima općine Breznički Hum. Kako objašnjava voditelj Vinarije Josip Tržec, riječ je o posebno, tzv ljetnom vinu, koje se poslužuje ohlađeno i s ledom te, po mogućnosti, komadićima voća i mentom.

-Nježnoga voćnog okusa ovo je vino idealno kao lagani napitak u dolazećim ljetnim vrućinama, a u njemu će jednako uživati i žene i muškarci, naglašava Danijel Mavriček, voditelj prodaje i nabave Vinarije Šafran, čije je Traminac iz 2009. godine odabran 2012. godine kao misno vino za posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj

Novo vino predstavljeno je tijekom odabira vina koje će se ove godine posluživati na općinskim događanjima. Naime, uoči prvosvibanjskog vikenda u Brezničkom Humu članovi vinskih udruga, žitelji Huma i njihovi gosti, odabrali su cvjetnu kupažu među četiri ponuđene sorte kupaža različitih omjera Rajnskog rieslinga, Graševine, Manzonija i Sivog Pinota.

- To je vino najzastupljenije u gemištima, koji se najčešće piju na ovom našem području te ćemo ga ubuduće preporučiti kao službeno piće tijekom općinskih svečanosti, a svoje će mjesto pronaći i u brojnim ugostiteljskim objektima – veli Mavriček.

Kako je došlo do biranja službenog vina općine, objasnio je načelnik.

- Vinarija Šafran svake nas godine prati na našim manifestacijama svojom ponudom vina pa smo kroz prezentaciju i ocjenjivanje naših žitelja i gostiju sada saznali koje su vino odabrali za preporučeno na našim manifestacijama - rekao je načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Galerija slika