FOTO Bažulijada na Aquacityju: Pokazali kuharske vještine s humanitarnom notom Foto: Krešimir Đurić

FOTO Bažulijada na Aquacityju: Pokazali kuharske vještine s humanitarnom notom

Varaždinske vijesti | 12.5.2018. u 17:50h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskom je Aquacityju danas održano natjecanje u pripremanju starog pučkog jela varaždinskog kraja – variva od graha, popularnog bažula. Riječ je o tradicionalnoj, 16. po redu humanitarnoj akciji "Bažulijada" Lions kluba Varaždin.

Sredstva su se ove godine prikupljala za izgradnju lifta za invalidne i teško pokretne osobe u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Kao i svake godine, druženje je proteklo u veselom raspoloženju. Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje nagrađena su oslikanim "kuhačama", a biralo se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino i najbolji slogan za bažul, kao i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam. Sve je to popraćeno svirkom tamburaša.

Inače, Lions klub Varaždin djeluje već gotovo dvadeset godina, ostvarujući dosad nekoliko velikih i desetak manjih humanitarnih akcija i aktivnosti.

Iako je najvažnija u ovom druženju bila ona humanitarna nota, napomenimo da je žiri ocijenio kako je najbolji bažul pripremila ekipa Parkova. Dio vesele atmosfere na Aquacityju pogledajte u našoj fotogaleriji...