Festival tolerancije: U kinu Gaj film i diskusija o toleranciji

Varaždinske vijesti | 2.12.2018. u 19:04h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 3. prosinca, u 12 sati u Kinu Gaj u Varaždinu bit će organizirana projekcija filma "Moji snovi, moja prava", a potom i panel diskusija na temu tolerancije, odnosno diskriminacije.

Riječ je o programu "Film i diskusija" koji je dio Festivala tolerancije, a namijenjen je učenicima varaždinskih osnovnih i srednjih škola.

Dolazak na skup najavili su Giuseppe Di Caro, predstavnik Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Hrvatskoj, Mandana Amiri, voditeljica odjela za međunarodnu zaštitu u UNHCR Hrvatska, Jan Kapić, glasnogovornik UNHCR-a Hrvatske, te Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice - JRS za jugoistočnu Europu.

Organizator događaja je Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb, koja već čitavo desetljeće organizira kulturne i edukativne programe kroz koje jasno progovara o društvenim problemima današnjice, promičući kulturu nenasilja i demokracije, tolerancije i inkluzije. Najopsežniji i najpoznatiji program udruge je Festival tolerancije, čiji je predsjednik dvostruki oskarovac Branko Lustig.

Kako je najavljeno, cijeli će program biti sniman za promociju ovog programa u partnerstvu s UNHCR-om kao primjer dobre prakse učenja djece o toleranciji i inkluziji, s ciljem globalnog prikazivanja.