DŠR Lančić-Knapić organizira 7. Pješačenje na blagdan Sveta tri kralja Foto: DŠR Lančić-Knapić

DŠR Lančić-Knapić organizira 7. Pješačenje na blagdan Sveta tri kralja

Varaždinske vijesti | 3.1.2017. u 19:24h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić za sve zainteresirane rekreativce svih uzrasta organizira tradicionalno 7. grupno pješačenje na blagdan Sveta tri kralja, u petak 6. siječnja s početkom u 9 sati ujutro.

Okupljanje je od 8 sati u društvenom domu u Knapiću (Lančić – Knapić, grad Ivanec, Varaždinska županija). Polazak je u 9 sati.

- Mole se sudionici pješačenja stariji od 14 godina da donacijom od 30 kuna pomognu u pokrivanju troškova organizacije pješačenja. Donacije se prikupljaju od 8 do 8,45 sati. Za sve sudionike pješačenja osigurana je hrana i piće. Svi sudionici pješačenja, i djeca i odrasli, trebaju se prijaviti za zapisnički stol zbog evidencije točnog broja sudionika pješačenja - napominju iz DŠR-a Lančić-Knapić.

Pješačka ruta s povratkom iznosi devet kilometara: Knapić – Pišće – Risje – Žgano Vino – Skradnjak – Knapić. Na Žganom vinu slijedi odmor, a sudionike dočekuje kuhano vino, topli čaj, jeger i domaći specijaliteti - kobasice, prezbušt, špek, luk... Slijedi povratak do društvenog doma u Knapiću gdje sudionike čeka druženje i zabava u ugodnom prostoru uz topli obrok – grah i razna osvježavajuća pića.

Organizirano pješačenje za sve uzraste jedna je od temeljnih rekreativnih aktivnosti zacrtanih u godišnjim planovima rada DŠR Lančić – Knapić. DŠR redovito i tradicionalno od 2011. godine održava svoje "Pješačenje na blagdan Sveta tri kralja" u kojem sudjeluje i do 250 rekreativaca. Za ovu masovnu rekreativnu manifestaciju organizatori primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz gorice i klijeti...) mogu proći svi uzrasti bez obzira na stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.