Nakon blagdanskog obilja, pješačenje i svjež zrak najbolji su "recept" zdravlja Foto: B. Težak

DŠR Lančić-Knapić: 106 izletnika po sibirskoj hladnoći propješačilo devet kilometara

Varaždinske vijesti | 9.1.2017. u 10:10h | Objavljeno u Društvo

Više od stotinu rekreativaca, planinara i ostalih izletnika u petak se 6. siječnja, na sam blagdan Sveta tri kralja, uputilo na blagdansko pješačenje rutom od Knapića preko Pišća i Risja sve do Žganog vina, a onda preko Skradnjaka natrag, sa završnom "stanicom" u mjesnom društvenom domu u Knapiću.

Tradicija je to koju je sedmu godinu zaredom provelo Društvo za športsku rekreaciju Lančić–Knapić, a koja se u međuvremenu potvrdila kao najpopularnija zimska rekreacijska manifestacija u ivanečkome kraju i šire. Vjerojatno bi joj se pridružilo i mnogo više izletnika da toga dana nisu vladale ekstremno niske temperature, s ledenim vjetrom, pa doista treba odati priznanje svima koju su se po takvim uvjetima odvažili na pješačenje devet kilometara dugom rutom.

Nakon pohoda od Knapića preko Pišća i Risja, na izvoru Žgano vino na obronku Ivančice izletnike je dočekala topla okrepa u vidu kuhanog vina i čaja te domaćih delicija. Druženje u drugom "poluvremenu", nakon povratka u Lančić preko Skradnjaka i Vrha, uslijedilo je u društvenom domu, uz topli obrok i zabavu do večeri.

Dobar odaziv pješačenju ponovno je pokazao da se građani rado uključuju u rekreacijske aktivnosti koje ne zahtijevaju vrhunsku fizičku kondiciju, već su primjerene prosječnom sudioniku i svim dobnim skupinama. Ove godine manifestaciju je poduprla Turistička zajednica grada Ivanca.