Nada Vincek nova dopredsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin

D.P./Varaždinske vijesti | 8.3.2017. u 13:38h | Objavljeno u Društvo

Dr.med. Šimegi-Đekić Vesna, voditeljica endokrinologije, dijabetologije i bolesti metabolizma i nuklearnu medicinu OB Varaždin nova je članica Upravnog vijeća Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin.

Ona je preuzela tu funkciju nakon što je dugogodišnji predsjednik i osnivač Društva dr. Želimir Beer odstupio s dužnosti.

Promjene u vodstvu usvojene su na godišnjoj izvještajnoj skupštini Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin održanoj u subotu 4. ožujka.

Za dopredsjednicu Društva izabrana je dugogodišnja članica U.O. gđa. Nada Vincek.

- Za kandidata za I.O. Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga i predsjednicu HSDU skupština je podržala moju odluku da se kandidiram - kazala nam je predsjednica Društva Antonija Brlek.

Dodala je da ako prođe u svibnju na izborima, udruga će imati Izbornu skupštinu društva jer prema statutu HSDU-a novi predsjednik ne smije obnašati istu dužnost u lokalnoj udruzi.

Antonija Brlek je zahvalila svima na podršci i volonterskom radu u društvu te najavila kako će Društvo u studenom obilježiti 50. godišnjicu kada se obilježava Svjetski dan šećerne bolesti.

- Uz to, od 20. do 23. travnja je veliki Kongres dijabetičara Hrvatske u Vodicama pa bih molila sve članove koji žele ići neka se jave u udrugu na moj mob 091/393-1555 - pozvala je Brlek.

- Zbog izbora na lokalnoj razini nismo bili u mogućnosti održati sada proslavu i jako mi je žao što nitko od čelnika našega grada i županije nije prisustvovao skupštini ovako velikog i kvalitetnog društva - zaključila je na kraju Brlek.

Označeno u