Dođite sutra na Dravu na javni trening i prezentaciju discu golfa

V.V. | 19.11.2016. u 08:38h | Objavljeno u Društvo

Neobično lijepo vrijeme i najavljene temperature do 16 stupnjeva Celzijusa članovi Disc golf kluba Varaždin odlučili su iskoristiti kako bi zainteresirane sugrađane upoznali s disc golfom.

Javni trening i prezentacija održat će se u nedjelju 20. studenog u 14 sati kod Gradske sportske dvorani na Dravi, a pozvani su - svi.

Okupljanje je predviđeno kod dječjeg igrališta uz dvoranu gdje će članovi kluba zainteresiranima prvo pokazati osnove disc golfa, a zatim i zaigrati nekoliko staza.

Sve što vam je potrebno su udobna sportska odjeća i obuća i dobra volja - poručuju iz Disc golf kluba Varaždin.

Što je disc golf?

Ne znate što je disc golf? Niste jedini, s obzirom da je u Hrvatskoj ovo sport koji tek započinje svoj veliki "boom". Sport je atraktivan, zanimljiv i ono što je najvažnije – jeftin.

Sam sport je vrlo sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači, umjesto da koriste palicu i lopticu, bacaju posebno dizajnirane leteće diskove u disc golf koš.

Najvažnija razlika između klasičnog golfa i disc golfa je da za potonji nisu potrebni skupi, umjetni tereni već je za dobar teren idealna netaknuta priroda. Postavljanje samog terena ne zahtijeva nikakve intervencije u prirodi, štoviše, što zahtjevnije to bolje.

DraFo2016 08

Gdje igrati?

U Hrvatskoj su do sada uređena tri stalna disc golf terena i to na Platku, u Varaždinskim Toplicama te u sklopu kompleksa Termi Sveti Martin. 

Varaždinci i ostali zainteresirani za sport mogu se javiti klubu preko Facebook stranice Disc golf Varaždin.

 

Označeno u