Dođite na Vilinsko igrišče u Kamenoj Gorici Foto: Tibor Martan

Dođite na Vilinsko igrišče u Kamenoj Gorici

Varaždinske vijesti | 23.6.2018. u 17:23h | Objavljeno u Društvo

Zbog brojnih kulturnih i običajnih posebnosti Kamene Gorice, Gradska knjižnica i čitaonica iz Novog Marofa te Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ organiziraju manifestaciju pod nazivom "Vilinsko igrišče" kod zvonika-kapele sv. Ivana Krstitelja.

Tako će se u subotu 23. lipnja, s početkom u 18 sati, održati 5. Vilinsko igrišče. Posjetitelji će moći sudjelovati u mnoštvu zanimljivih radionica vezanih uz povijest, narodna vjerovanja i običaje novomarofskog kraja te bogat kulturno-umjetnički program. Zvonarica Slava Pupek upoznat će posjetitelje s poviješću zvonika i tehnikama zvonjenja, a izradu vilinskih vjenčića i cvijeća od krep papira prezentirati će članice Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ Štefanija Vuk, Štefanija Turković i Ana Martan.

U kulturno-umjetničkom dijelu manifestacije nastupit će Dramska družina „Vriskice“ koja djeluje pri Gradskog knjižnici i čitaonici Novi Marof, narodne pjesme kajkavskog izričaja izvodit će članovi Dramske družine "Ozana" iz Visokog, bajke i priče za najmlađe posjetitelje čitat će Dubravka Baneković u ulozi grofice Lujze, dok će vile i ostala mitološka priča utjeloviti članovi Dramske družine KUD-a Marof.

vilinsko_igrisce_-_Zvonik.JPG