Direktor HTZ: Špancirfest je s godinama evaluirao u kvaliteti i sadržaju Foto: Krešimir Đurić

Direktor HTZ: Špancirfest je s godinama evaluirao u kvaliteti i sadržaju

Varaždinske vijesti | 21.8.2017. u 22:22h | Objavljeno u Društvo

Večeras, četvrtog dana Špancirfesta, Varaždin je u pratnji direktorice Ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelene Toth, direktorice TZ Varaždinske županije Elizabete Dolenec te gradonačelnika Ivana Čehoka i njegove zamjenice Sandre Malenica obišao i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Stančić. 

Zadovoljan viđenim, ocijenio je kako je varaždinski Špancirfest s godinama evaluirao u kvaliteti i sadržaju.

- Ova je manifestacija nadogradnja ukupne turističke ponude grada, županije, ali i Hrvatske u cjelini. Odraz je kvalitetne suradnje između sustava turističkih zajednica, privatnog i javnog sektora, Grada i Županije, i to je formula za budućnost, da se ona i dalje održava na ovom i višem nivou, u smislu da ova suradnja bude na ovakvoj ili višoj razini - poručio je Stančić.

stancic4 resize

Mišljenja je kako je varaždinski Špancirfest specifičan po svojoj ponudi i sadržaju zbog čega ga je teško uspoređivati s ostalim manifestacijama u Hrvatskoj.

- Danas imamo niz hvalevrijednih inicijativa i manifestacija koje su se etablirale u svojim destinacijama, od Primorja pa sve do kontintenta. Špancirfest je po sadržaju poseban, ističe se po kvaliteti ponude i ponavljam kako sam zadovoljan i čast mi je biti ovdje - istaknuo je.

Objavljenim javnim pozivima za odobravanje potpora javnim manifestacijama i projektima HTZ-u je cilj, dodaje, razvoj kontinentalnog turizma te promocija kontinentalne ponude. Upravo su daljnji razvoj cikloturizma i zdravstvenog turizma, kaže, kontinentu dali zamašnjak da se razvija u usporedbi s primorskim destinacijama.

- Zadovoljan sam razvojem kontinentalnog turizma i kada radimo usporedbu s prijašnjim godinama, napravljen je iskorak. Naravno da se može više i bolje i naša je zadaća stvoriti pretpostavke i preduvjete da se kontinent razvija kao što se razvijaju primorske županije. Ovdje je doduše to teže učiniti jer nema smještajnih kapaciteta, odnosno nema velikih sustava koji sa sobom mogu vući razvoj jedne destinacije poput velikih hotelskih sustava, a nema ni prometne infrastrukture poput zračnih luka. Stoga je na svima nama, i javnom i privatnom sektoru, i HTZ-u, da zajedno razvijamo turizam na kontinentu te da u budućnosti polučimo bolje efekte - rekao je direktor HTZ-a.

Ust, na kraju je dodao kako je ovogodišnji Špancirfest, temeljem provedenog javnog poziva, kandidature i evaluacije, dobio 250.000 kuna potpore od HTZ-a.

stancic1 resize

stancic2 resize

stancic3 resize

Označeno u