Članovi Aerokluba Varaždin posjetili Zrakoplovnu bazu Zemunik

V.V. | 24.3.2017. u 15:50h | Objavljeno u Društvo

Svečanosti obilježavanja 25. godišnjice osnivanja 93. zrakoplovne baze, koja je u srijedu, 22. ožujka, održana u Zadru, prisustvovali su i članovi Aerokluba Varaždin, koji su tom prigodom uručili zahvalnicu Akrobatskoj grupi Krila Oluje.

Nakon dojmljivog letačkog programa koji su nad zadarskom rivom upriličili pripadnici 93. zrakoplovne baze, za članove Aerokluba Varaždin u Zrakoplovnoj bazi Zemunik kod Zadra članovi Akrobatske grupe Krila Oluje organizirali su prijem na kojem je posebno istaknuta višegodišnja uspješna suradnja varaždinskog kluba i ove, svjetski poznate i priznate akrobatske grupe.

- S varaždinskim Aeroklubom, organizatorom međunarodnog aeromitinga visoke kvalitete, veže nas duga i uspješna suradnja, koja s godinama prerasta u pravo prijateljstvo. Na varaždinskom smo aeromitingu nastupili već pet puta i svaki smo puta bili odlično primljeni. Posebno bih želio istaknuti uzornu organizaciju ove zrakoplovne priredbe. Stoga zahvaljujem predstavnicima Aerokluba Varaždin na zanimanju za naš letački program i vjerujem kako će varaždinski miting, koji ima dugu tradiciju, opstati i na najbolji način nastaviti promovirati hrvatsko zrakoplovstvo – istaknuo je na prijemu vođa Akrobatske grupe Krila Oluje pukovnik Damir Barišić.

zd svi rr baza

Natporučnik Darko Belančić, koji će uskoro preuzeti vodstvo ove akrobatske grupe u sastavu eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a, također je istaknuo kako će se Krila Oluje s radošću odazvati na ponovni poziv za nastup na varaždinskom aeromitingu.

Pukovniku Barišiću tom je prigodom tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak uručio posebnu zahvalnicu za uspješnu suradnju na organizaciji CIAV-a 2016.

- Ovom smo posjetom željeli posebno zahvaliti članovima Krila Oluje na velikoj promociji našeg međunarodnog aeromitinga, koji je njihovim nastupima svakako dobio posebnu kvaliteti i atraktivnost. Nažalost, pripadnike Krila Oluje morali smo izvijestiti da zbog situacije s neizglasavanjem gradskog proračuna, ali i situacije na varaždinskom aerodromu, Aeroklub Varaždin ove godine neće biti u mogućnosti organizirati aeromiting. Vjerujem kako ćemo uspjeti nastaviti dugu i bogatu tradiciju ovakvih zrakoplovnih priredbi u našem gradu te da ćemo 2018. godine uspjeti organizirati atraktivni letački program u kojem će ponovo nastupiti Akrobatska grupa Krila Oluje – poručio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.

Označeno u