Čehok i Runac simbolično označili početak proljetnog uređenja grada

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.6.2019. u 14:27h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Parkova, Alen Runac, objesili su danas zajedno prvu cvjetnu košaricu na Trgu kralja Tomislava i time simbolično označili početak proljetnog uređenja grada. Na taj je način nastavljena tradicija postavljanja cvjetnih košarica u središtu grada.

- Iako neki kažu da se kasni, dobro je da se nisu postavile prije jer bi ih uništila kiša. Ovo je simbolični čin te je Varaždin postao poznat po tim cvjetnim visećim košaricama koje su svi u cijeloj Hrvatskoj iskopirali. Varaždin je zbog svoje barokne ornamentike grad koji je stvoren da se što više ukrasi cvijećem, tako da je sigurno ovo jedan mali znak identiteta grada - komentirao je Čehok.

Naime, ove će se godine postaviti 150 košarica, a nakon čega će slijediti i daljnje uređenje grada. Među ostalim gradonačelnik Čehok je rekao da ga je zvalo i dosta građana oko košnje koja se nije mogla provoditi zbog kiše, ali da će ipak građani biti ponosni na kraju kako će grad izgledati dok se uredi.

- Trudim se jer je svaka košnja i trošak za gradski proračun. Ove smo godine predvidjeli tri košnje, ali s Parkovima ćemo napraviti četiri košnje u gradu jer je zbog kišovitog vremena i vegetacija jača - rekao je Čehok, dok je direktor Parkova, Alen Runac naglasio da će se cvijećem urediti kompletni centar grada, a slijedi i uređivanje vrtnih gredica.

- Ispričao bi se građanima što je trava veća, ali kao što je gradonačelnik naglasio vremenski uvjeti nisu jednostavno dozvoljavali košnju, ali budite sigurni da ćemo ovih dana uspjeti i pokositi i krenuti s uređivanjem vrtnih gredica pa će Varaždin opet zablistati - rekao je Runac, dodajući da će i ove godine napraviti cvjetne instalacije, a nastavit će se i s uređenjem krošnji drveća.

- Puno je posla ali naši će djelatnici sve odraditi - zaključio je Runac.