Čak 18 dugovječnih bračnih parova s ludbreškog područja zajedno slavi obljetnice Foto: ilustracija / Pixabay

Čak 18 dugovječnih bračnih parova s ludbreškog područja zajedno slavi obljetnice

Varaždinske vijesti | 15.2.2019. u 09:11h | Objavljeno u Društvo

Čak 18 parova koji slave 50 i više godina braka okupit će se na simboličnoj proslavi u petak 15. veljače u hotelu "Crnković" u Ludbregu.

Grad Ludbreg organizator je akcije kojom se želi dati doprinos u obilježavanju ovih važnih obljetnica, a suorganizatori su KUD "Anka Ošpuh" i Udruga "Žene iz Centra svijeta"

- Uz Valentinovo koje je puno više od praznika ljubavi, ono je i praznik razumijevanja prisjetit ćemo se nekih drugih vremena, ali istovremeno želimo pokazati što su sve ljudi u stanju napraviti kada se pronađu u ljubavi - kaže gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

U prošlosti se svadbi pridavalo izuzetno značenje što se može zaključiti i iz samog trajanja svadbe. Svadbe su u prošlosti trajale do tri dana.

- Želimo se prisjetiti zašto je tome bilo tako, ali i da mlađi čuju koje su tajne uspješnih i dugovječnih brakova. U užurbanosti i svakodnevnoj jurnjavi možda smo zaboravili da i naša odabranica ili odabranik također trebaju razumijevanje, minutu vremena, lijepu riječ - kaže gradonačelnik.

Program u hotelu "Crnković" počinje u 18 sati.