Bruno Šimleša: Smisao života jest u ljubavi, i to svim njezinim oblicima

Napisao/la: -
Bruno Šimleša: Smisao života jest u ljubavi, i to svim njezinim oblicima Foto: Facebook/Bruno Šimleša

Iza Brune Šimleša, autora knjiga popularne psihologije i samopomoći, novo je i dopunjeno izdanje “Ljubavologije” – najprodavanije hrvatske knjige o ljubavi.

I dok u knjizi odgovara na pitanja kako privući partnera ili zašto se događa preljub, u razgovoru za Varaždinske vijesti od njega smo doznali s kojim se problemima Hrvati najviše suočavaju te jesmo li spremni potražiti stručnu pomoć i ostalo.

Jednom ste rekli da si većinu problema namećemo sami. Zašto to mislite?

Smatram da ne možemo kontrolirati sve događaje, ali možemo svoje reakcije na događaje i vjerujem da nam upravo te reakcije određuju kako ćemo se osjećati u vezi nečega. Primjerice kada nas netko razočara, možemo se osjećati bezvrijedno jer nas je iznevjerila još jedna osoba ili možemo to iskustvo iskoristiti da naučimo formirati realna očekivanja od drugih i tako se zaštitimo od sljedećih sličnih povreda.

Što je najvažnije u životu? Ljubav ili nešto drugo? Ovisi li to o samim pojedincima ili općenito o odnosima unutar društva?

Ljubav, ljubav i ljubav. Naravno, ljubav nikako ne svodim samo na romantičnu ljubav. Sve vrste ljubavi su jednako dragocjene i sve nas mogu naučiti voljeti i da smo vrijedni voljenja. Ljubav prema djeci, prijateljima, Bogu, prirodi, umjetnosti. Smisao života jest u ljubavi. Svim oblicima ljubavi!

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

 

 

Martina Pižeta

Novinar

Facebook komentari

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.