Britanski bloger Paul Bradbury doselio u Varaždin: Šokirao me kult uhljeba

| 14.8.2017. u 10:57h | Objavljeno u Društvo

Britanski bloger s višegodišnjim prebivalištem na Hvaru, Paul Bradbury, koji se s vremenom etablirao kao istaknuti promicatelj hrvatskoga turizma, čija se iskustva i mišljenja cijene, zamijenio je sunčani Hvar i toplu klimu s kontinentom te sad živi - nedaleko od Varaždina!

Ovaj najčitaniji bloger u Hrvatskoj, koji objavljuje na engleskom jeziku, prvi je puta prošao Hrvatskom 1989. godine kada je iz Zagreba putovao u Mostar i Međugorje. Iza toga, 2001. godine je putovao prema Južnoj Africi i ponovno posjetio Hrvatsku, dok je 2002., kako kaže, odlučio kupiti kuću u Jelsi na otoku Hvaru i od tada stalno upoznaje našu zemlju.

Na pitanje nedostaje li mu rodni kraj, engleska kultura te kakvi su Englezi naspram Hrvata, odgovara da je već prošlo dosta vremena otkada je po svijetu, tako da se već priviknuo.

- Kako godine prolaze, prijatelji, obitelj, divni pejzaži i sela te začinjena hrana sve manje mi nedostaju - priznaje sugovornik, dodajući da mu u zadnje vrijeme najviše nedostaje kiša koja je u Engleskoj svakodnevna.

Otkako je odlučio putovati i raditi po svijetu, do danas nije zažalio zbog te odluke.Na pitanje je li ga je nešto šokiralo, odnosno na prvi mu se pogled činilo čudnim, kad je došao u Hrvatsku i Varaždinsku županiju, skrenuo je pozornost Hrvata na naviku dugog ispijanja kave.

- Bio sam zadivljen sposobnošću Dalmatinaca da ispijanje kave traje najmanje dva sata, dok sam ja u isto vrijeme “slistio” četiri pive. Bio sam šokiran kada sam saznao o kultu uhljeba i kako Hrvatska stvarno funkcionira, a nakon toga, ništa me zapravo ne iznenađuje - veli Paul...

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u