Božićna čarolija kod obitelji Filipašić: Trećinu kuće pretvorili u jaslice

V.V. | 23.12.2016. u 13:36h | Objavljeno u Društvo

Oko 150 ovčica i isto toliko pastira, 50-60 panjeva, 10 do 15 sanduka mahovine, mnogo kamenja, raznih drvnih otpadaka, starih ventilatora pretvorenih u struju koji oponašaju vatru gdje se pastiri griju te voda koja neprestano kruži tvoreći tako dva slapa. 

To je otprilike opis jaslica kod obitelji Filipašić u Varaždinskim Toplicama u čiju je izradu uloženo mnogo truda i rada.

Ove uistinu posebne jaslice zauzimaju trećinu kuće, a u izradi jaslica sudjeluje cijela obitelj te svatko ima svoju dužnost.

- Tata je zadužen za izradu svjetla i vode koja kruži, sestra i ja slažemo jaslice, mama je zadužena za čuvanje mojeg djeteta i na kraju za konačno čišćenje - kazala nam je Valentina Kefelja (ex Filipašić)  te dodala kako je želja obitelji da ljudima pokažu jaslice.

- Zato ih pozivamo da dođu u naš dom i vide ih sami, jer ponekad slike ne mogu dočarati tu ljepotu koju bi oko uživo moglo vidjeti - kaže Valentina kojoj se možete javiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Označeno u